Pas op: Het lezen van dit boek kan uw geestelijke gezondheidstoestand ernstige schade toebrengen. Woedeaanvallen en gewetensconflicten zijn niet uit te sluiten.

Rob Nijsse

Over het boek

De bouw staat de laatste tijd volop in de belangstelling. Soms positief, vaak negatief. Hoe komt het toch dat er in deze bedrijfstak, verantwoordelijk voor vele tientallen miljarden euro’s, zo vaak zo veel misgaat? Rob Nijsse weet wel waarom. In dit boek bespreekt hij actuele kwesties in de bouw op een directe en komische manier. Zijn mening is in het verleden meerdere malen door de landelijke pers opgepakt. Zeer recent heeft dat zelfs tot enkele Kamervragen geleid.

Over de auteur

Prof.ir. Rob Nijsse (Amsterdam, 1953) studeerde in 1979 af aan de Faculteit Civiele Techniek van de Technische Universiteit Delft in Constructieve Vormgeving. Hij ging in 1979 werken als constructeur bij het ingenieursbureau ABT in Arnhem. In 1991 werd hij Raadgevend Ingenieur en van 1996 tot en met 2007 was hij lid van de Raad van Bestuur. Incidenteel werkt hij er nog als senior adviseur. In 2007 werd Rob Nijsse benoemd tot hoogleraar Constructieleer aan de TU Delft bij de faculteit Bouwkunde en in 2010 ook bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Bij ABT heeft Nijsse een speciale belangstelling opgebouwd voor het materiaal glas als (constructief) bouwmateriaal. Diverse beroemde gebouwen over de hele wereld hebben grote golvende glasgevels die mede door hem zijn ontwikkeld.

Gratis hoofdstukken

We geven je op deze pagina exclusief toegang tot twee hoofdstukken uit het boek: 'De terreur van het geluidsscherm' en 'De prijs van materiaal en arbeid'. Klik op de afbeelding hieronder om de PDF-viewer te openen.

Verbeelding & Werkelijkheid

Wie in de bouw actief is, kan niet om Rob Nijsse heen. Met dit boek schetst Nijsse een beeld van de mooie maar ook lelijke kanten van de bouw. Voor insiders misschien herkenbaar, voor buitenstaanders wellicht verbazingwekkend. Lees en laat je inspireren, shockeren, reflecteren en vermaken!

Het boek aanschaffen