Home /

Lekker laten rollen - Evamarije Smit

Eens in de zoveel tijd schrijft onze directrice Evamarije Smit een column met daarin haar kijk op onze wereld en de rol van Aeneas daarin. Vandaag deel 1.

Ik hoorde laatst iemand zeggen dat we veel te veel nadruk leggen op persoonlijke ontwikkeling. Het ik-tijdperk is voorbij. We zouden ons meer moeten concentreren op relatie-ontwikkeling. ‘Want’, zei ze, ‘groeien doe je in relatie tot de ander.’

Ik heb even moeten nadenken over die stelling. Er zit wel wat in. Mijn persoonlijke ontwikkeling in de afgelopen jaren is groot geweest in mijn relatie met Aebele. En die relatie heeft niet alleen impact gehad op mijn privéleven, maar zeker ook op mijn werk.

Hij wilde stoppen en ik wilde zijn baan. Dat was interessant! Was ik nou zonder hem ook op het idee gekomen om directeur te worden van een mediabedrijf? Misschien. De kans kreeg ik dankzij onze relatie. Maar omdat ik de kans pakte, werd het wat. Wordt het wat. Wordt het hopelijk wat. Want ik zit er middenin. Of misschien wel: nog ervoor.

De missie van Aeneas Media heeft rechtstreeks verband met persoonlijke ontwikkeling. Of met relatie-ontwikkeling. Want de aarde blijft alleen bewoonbaar als we dat samen gaan doen. Hup, uit je technische koker, je beleidsbubbel of je underdogachterdocht. Iedereen moet zich ontwikkelen om verder te komen. We komen er niet alleen met technische innovatie en obligate inspraakrondes.

Want het fijne is dat het bij duurzame ontwikkeling vooral gaat over stilstaan. Luisteren. Het belang van een ander tot je door laten dringen. Het is een beetje alsof je je van een berg af laat rollen waardoor je ergens anders uitkomt. Je vaste waarden overboord gooien en luisteren naar wat een ander wil. Ik deed dat ook toen ik eindelijk tot me door liet dringen wat Aebele echt wilde. Mijn ik-tijdperk was voorbij.

Evamarije als spreker

Wist je dat je Evamarije op jouw bijeenkomst kan laten spreken? 

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren