Home / Aeneas Academie

Aeneas Academie

De grote en complexe opgaven van de komende decennia vragen meer dan vakkennis alleen. Medewerkers, managers en directie- en bestuursleden moeten over de grenzen van hun vak heen kijken, diverse doelen en belangen met elkaar verbinden, nieuwe allianties aangaan, onder andere met burgers en daarbij onzekerheid en complexiteit omarmen. Een mooi moment om jezelf te verrijken met ‘transitievaardigheden’. Op de Aeneas Academie kun je transitievaardigheden leren in relatie tot verduurzaming, circulariteit en de energietransitie. Transitievaardigheden zijn onder andere:

 • over de grenzen van je vak heen kijken;
 • diverse doelen en belangen met elkaar verbinden;
 • nieuwe allianties aangaan;
 • constructieve communicatie met burgers;
 • omarmen van onzekerheid en complexiteit;
 • persoonlijke communicatie vaardigheden als je oordeel uitstellen, open, eerlijk en betrouwbaar-zijn.


Integraal centraal
Als we onze doelen met elkaar willen bereiken zullen we elkaar beter moeten leren kennen en begrijpen. Aeneas bereikt veel verschillende professionals die werken aan de fysieke leefomgeving. Hun taal, achtergrond, opleiding, kennis en ervaring kan enorm verschillen. Aeneas helpt deze verschillen inzichtelijk te maken voor elkaar.  

Om de transities het hoofd te bieden is het ook noodzakelijk om het speelveld te verbreden met nieuwe spelers zoals burgers en ‘the less usual suspects’. Het toekomstige speelveld wordt dus verrijkt (!) en biedt nieuwe kansen en mogelijkheden.

Voor wie
We verzorgen trainingen en masterclasses voor professionals uit het fysieke en sociale domein die werken aan verduurzaming, circulariteit en de energietransitie.

Aanbod concreet
Transitievaardigheden:

 • Training door communicatiespecialist en omgevingsmanager Johan Simon: Nieuwe (communicatie)vaardigheden in tijden van transitie.
  Doelgroepen: gebieds- en omgevingsmanagers, gebieds- en wijkregisseurs, procesbegeleiders in transities. Managers Wonen, Vastgoed, Financiën bij woningbouwcorporaties en projectleiders in de bouwkolom. Communicatie medewerkers van woco’s, bouwers, bouwkolom, gemeenten, provincies.
 • Masterclass Transities … en hoe verder? door transitie expert Harry te Riele en procesbegeleider Esther Valk.
  Doelgroepen: alle organisaties, bedrijven en/of netwerken die willen leren hoe transities zich concreet ontvouwen, hoe zij zich daarin staande kunnen houden en hoe daaraan een bijdrage te leveren is.  

 

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren