‘Warmte – wet, regelgeving en toelichting’ verschijnt deze maand

Uitgeverij Æneas en Eversheds publiceren boek over Warmtewet

dinsdag 3 december 2013 286x gelezen

BOXTEL, dinsdag 3 december 2013 – Op vrijdag 20 december 2013 verschijnt ‘Warmte – wet, regelgeving en toelichting’. Dit boek helpt leveranciers, producenten en af­ne­mers van warmte bij de toepassing van de Warmtewet die per 1 januari 2014 in wer­king treedt. Wat de wet brengt, op welke situaties de wet ziet en meer is terug te vinden in deze uitgave. Naast een overzicht van de Warmtewet en de onderliggende regelgeving, is een artikelsgewijze toelichting opgenomen op basis van de kamer­stuk­ken, gevolgd door de integrale tekst van wet en regelgeving.

Betaalbare warmte

De Warmtewet heeft lang op zich laten wachten, maar nu is het dan zo ver. Per 1 januari 2014 is de Warmtewet een feit en een belangrijke aanvulling op het reguleringskader voor energie. Het uitgangspunt van de Warmtewet is dat iedereen tegen betaalbare prijzen over warmte moet kunnen beschikken, ongeacht met welke technologie de warmte wordt opgewekt.

 

Bescherming kleinverbruikers

De Warmtewet is beperkt tot levering aan kleinverbruikers. De bescherming van kleinverbruikers wordt vormgegeven door bepalingen ten aanzien van tariefbescherming, le­ve­rings­ze­ker­heid voor de verbruiker, een vergunningstelsel en onafhankelijk toezicht. Om het toezicht gelijk bij invoering van de wet vorm te kunnen geven, dient iedere leverancier die levert aan kleinverbruikers zich te melden bij de Autoriteit Consument en Markt. Een leveringsvergunning voor bestaande leveranciers dient vervolgens voor 1 januari 2016 te zijn aangevraagd.

 

Over het boek

Het boek ‘Warmte – wet, regelgeving en toelichting’ is handig voor onder meer juristen – onder wie advocaten en adviseurs in de duurzame energiesector – energie-, bouw- en installatie­be­drij­ven, woningcorporaties, energiecoöperaties, VVE’s, financiers en afnemers bij de toepassing en uitleg van de Warmtewet en de onderliggende regelgeving. Het boek geeft een artikelsgewijze toelichting op basis van de kamerstukken en bevat de integrale tekst van de Warmtewet en regelgeving.

 

Titel:                            Warmte – wet, regelgeving en toelichting

Auteurs:                       Miriam van Ee, Michel Chatelin en Maja van Hattem-Kuljanski

ISBN:                           978-94-6104-032-9

Aantal pagina's:             176

Formaat:                      17 x 24 cm

Bindwijze:                     genaaid gebrocheerd

Verschijning:                 20 december 2013

 

Meer informatie of direct bestellen: www.aeneas.nl/warmtewet.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.