Voorintekening ‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’ gestart!

woensdag 3 februari 2010 258x gelezen

In november verschijnt de module ‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’. Deze module sluit aan op de Toolkit Bestaande Bouw, die in november 2008 verscheen. Snelle beslissers betalen slechts € 45!

‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’ is een praktisch handboek voor projectleiders bij corporaties, vastgoedbeheerders, bouwbedrijven en gemeenten. Hoe organiseert u een bewonersavond? Kunt u anno 2010 nog aankomen met een renovatienieuwsbrief of is het zaak om te gaan twitteren, bloggen of Hyven? Hoe zorgt u ervoor dat 70 procent van uw huurders instemt met de voorgestelde maatregelen? Hoe verleidt u bewoners tot ander stookgedrag? Kortom: hoe geeft u communicatie met bewoners vorm?

 

Draagvlak in plaats van onrust

Verbouwingen brengen altijd overlast en stress met zich mee. Als je als bewoner geen zeggenschap hebt over het wat, wanneer en hoe van de verbouwing, weegt die overlast extra zwaar. Als bewoners het gevoel krijgen dat er over hun hoofden heen wordt beslist, is de kans bovendien aanwezig dat ze in verzet komen. Met als gevolg: onrust, ‘gedoe’ en misschien zelfs negatieve publiciteit over een project dat bedoeld was ter verbetering van woning, wooncomfort en woonlasten.

 

Met een doordachte en gestructureerde communicatie rond de woningverbeteringsplannen wordt draagvlak gecreëerd in plaats van onrust. Daardoor verloopt het project voor alle betrokkenen soepel en plezierig. Voor een optimaal resultaat moet de bewoner immers zijn gedrag veranderen en de verbeterde woning anders gaan gebruiken. Een goed verlopend renovatieproject en heldere voorlichting rondom de oplevering dragen bij aan de motivatie van bewoners om dit te doen.

 

Over het handboek

‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’ helpt projectleiders en hun communicatieadviseurs om relevante factoren voor de projectcommunicatie in kaart te brengen en op basis daarvan een weloverwogen keuze te maken voor de aanpak van de communicatie met bewoners. De module is gebaseerd op een heldere visie op bewonersparticipatie en gedragsbeïnvloeding, en sluit aan bij de energielastenbenadering uit de Toolkit Bestaande Bouw.

 

‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’ hoort thuis op het bureau van iedere projectleider en communicatiemedewerker bij corporaties, vastgoedbeheerders en bouwbedrijven. Ook bewonersorganisaties, huurdersverenigingen en gemeenten kunnen er hun voordeel mee doen.

 

Let op: de voorintekenactie is inmiddels afgelopen. Het boek kost nu € 45,-.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.