Volle zalen op congres Twente in Transitie

Jan Rotmans: “We leven in een revolutionaire tijd”

woensdag 18 september 2013 340x gelezen

ENSCHEDE, woensdag 18 september 2013 – Het congres ‘Twente in Transitie’ op dinsdag 17 september in de Grolsch Veste in Enschede was een groot succes. Sprekers als Jan Rotmans (hoogleraar transitiekunde), Frans Kooiker (directievoorzitter De Woonplaats) en Jan Willem van de Groep (programmaregisseur Energiesprong) spraken 250 geboeide topondernemers en beslissers uit de regio toe tijdens de verschillende masterclasses. “We leven in een revolutionaire tijd. Daar moeten we niet bang voor zijn, dat moeten we vieren”, aldus Jan Rotmans.

De koplopers Margot Berends van Buurtzorg, Peter van Dommele van Sublean en Michel Peters van Focus Cura Zorginnovatie, spraken in masterclasses met een gezamenlijke passie over de verandering van onderop die zij zelf binnen hun organisaties hebben bewerkstelligd. Dit gebeurt vaak buiten de huidige wet- en regelgeving om.

 

Frans Kooiker, directievoorzitter van de Twentse woningcorporatie De Woonplaats, benadrukte in zijn inleiding dat het juist in deze tijd belangrijk is op andere manieren naar organisaties te kijken. “Het is nodig om op andere manieren naar de betekenis en toegevoegde waarde van traditionele organisaties te kijken om zo tot nieuwe samenwerkingsverbanden te komen”, zo stelde Kooiker.

 

Eenvoudiger, gezonder en goedkoper

Jan Rotmans, auteur van bestseller ‘In het oog van de orkaan’, en zijn team van koplopers slaagden erin de bezoekers te inspireren en hun initiatieven te vertalen naar kansen voor de regio. Bewondering en verwondering was er over de geschetste mogelijkheden, waardoor tijdens elke masterclass deelnemers zich met verbazing afvroegen waarom we het dan nog niet zo doen. Welke mogelijkheden dat zijn, leest u vanaf 19 september op www.renda.nl en op www.twenteintransitie.nl. De conclusie uit de inspirerende voorbeelden is dat organisaties wel degelijk eenvoudiger, gezonder en goedkoper kunnen worden, en bovenal: kleiner, menselijker en lokaler.

 

Over de organisatie
De organisatie van Twente in Transitie lag in handen van renda, kennisplatform bestaande bouw, in samenwerking met woningcorporatie De Woonplaats, Stichting Pioneering en Enschede Promotie.

 


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.