VOBN partner van Betoniek

dinsdag 14 oktober 2014 150x gelezen

BOXTEL, 14 oktober 2014 – Kennis delen over technologie en uitvoering van beton, dat is waar Betoniek Vakblad voor staat. Ook de leden van VOBN hebben kennisdeling hierover hoog in het vaandel staan. Dit gemeenschappelijke belang vormde de aanleiding voor een partnership tussen de vereniging en Betoniek. Met ingang van nummer 3 uit 2014 is de samenwerking een feit.

Beton is het meest toegepaste bouwmateriaal in Nederland. Voor een belangrijk deel wordt het verwerkt op de bouwplaats. We spreken dan over ter plaatse gestort beton. Uiteraard moet dat gebeuren zoals in het ontwerpproces is vastgelegd. Maar een bouwwerk kan nog zo goed en zorgvuldig zijn ontworpen, een goede kwaliteit valt of staat bij een deugdelijke uitvoering, het liefst zo economisch, efficiënt en duurzaam mogelijk. Dat gaat niet vanzelf, kennis is daarbij essentieel. Bijvoorbeeld over duurzame betonmengsels, optimale logistiek, snelle en eenvoudige verwerking en zorgvuldige nabehandeling. De mogelijkheden op al deze gebieden zijn voortdurend in ontwikkeling. Daarom is het van groot belang kennis te ontwikkelen, vast te leggen en te delen.

 

Van en voor bouwers

Vakbladen hebben een belangrijke rol als het gaat om kennisdeling. Betoniek voert deze functie al bijna 45 jaar lang uit en brengt hoogwaardige kennis over technologie en uitvoering van beton. Naast Betoniek Standaard kent platform Betoniek sinds een jaar de uitgave Betoniek Vakblad. In deze uitgave is meer ruimte voor informatie over recente ontwikkelingen, onderzoek, regelgeving en spraakmakende projecten. Bovendien krijgen ook mensen uit het vak de gelegenheid te publiceren. Kortom, het is een vakblad van en voor bouwers. Voor VOBN vormt Betoniek dus een ideaal platform om kennis over bouwen met betonmortel bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

 

Vraag en antwoord

Met het partnership willen VOBN en Betoniek elkaar versterken. Een van de resultaten van de samenwerking is een vraag- en antwoordrubriek in ieder nummer van Betoniek Vakblad, verzorgd door deskundigen uit de betonmortelindustrie. In deze rubriek komen heel praktische onderwerpen aan bod, van verharding tot ontkisting, van storten tot trillen. Met deze informatie hopen de partners een bijdrage te leveren aan kwaliteit, efficiency en duurzaamheid van bouwen met beton.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.