Verrijkt BetonLexicon vanaf nu beschikbaar

vrijdag 5 september 2014 191x gelezen

Het BetonLexicon is vernieuwd en heeft een eigentijdse vormgeving en een verbeterde zoekfunctie gekregen. Ook zijn de begrippen naar het Engels vertaald en voorzien van literatuur- en websiteverwijzingen. De officiële presentatie van het lexicon is dinsdag 9 september.

In het vernieuwde digitale woordenboek van de betonbranche zijn ruim 300 begrippen uit de cement- en betonwereld opgenomen. Op dinsdag 9 september 2014 om 15.00 uur presenteren de partners officieel het BetonLexicon, tijdens de BetonVakdagen in Gorinchem. Het is nu al in te zien op www.betonlexicon.nl.

 

Eén taal

Binnen de bouwwereld worden veel verschillende begrippen gebruikt, die soms een andere betekenis hebben. Om spraakverwarring te voorkomen, is het belangrijk dat in de bouw één uniforme taal wordt gesproken. Dit is mogelijk met het BetonLexicon. Naast een uitleg bevatten de begrippen illustraties, foto’s en verwijzingen naar websites, vakliteratuur en regelgeving. Door intensieve samenwerking van de deelnemende partijen en bezoekers wordt het lexicon steeds geactualiseerd en aangevuld.

 

Verloting iPad mini

Bezoekers die begrippen uit de cement- en betonwereld missen, kunnen dit per mail aan de redactie doorgeven. Onder de inzenders die vóór 9 september een ontbrekend begrip insturen, wordt een iPad mini verloot. De redactiecommissie bekijkt alle aangedragen begrippen en beoordeelt of ze worden opgenomen in het BetonLexicon.

 

Gezamenlijk initiatief

Het BetonLexicon is een gezamenlijk initiatief van Cement&BetonCentrum,  Betonvereniging, Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), Vereniging van Gecertificeerde BetonReparatiebedrijven (VBR), Vereniging van Ondernemers van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) en Vereniging Wapeningsstaal Nederland (VWN). BetonLexicon wordt uitgegeven door Æneas, uitgeverij van vakinformatie bv.

 

www.betonlexicon.nl  


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.