Verfrissende verbinders sluiten zich aan bij redactie Renda

dinsdag 3 februari 2015 303x gelezen

Erna van Holland is de nieuwe hoofdredacteur van kennisnetwerk Renda. In deze rol zal zij voor het eerst de presentatie van Rendakaffee op zich nemen, op 9 februari tijdens de beurs Renovatie & Transformatie. Verder komen Jetske Thielen van Futura en Ad Straub van OTB de kernredactie en het netwerk versterken. Met de nieuwe mankracht haalt Renda verse kennis, expertise en netwerkers in huis.
Erna van Holland

Erna van Holland

Erna van Holland: een echte verbinder

Erna van Holland is geen onbekende in de renovatiewereld; zij werkte tot voor kort voor het Nationaal Renovatie Platform. Al 12,5 jaar heeft ze haar eigen bedrijf, COB-WEB advies, en adviseert ze verschillende bedrijven. Ze heeft zich verbonden aan de opleidingen van NEPROM, MUAD en NRP Academie. Van Holland heeft een groot netwerk in de bouw- en renovatiesector. Als echte verbinder gaat ze de verschillende partijen in het Renda-netwerk samenbrengen om te zorgen voor optimale kennisuitwisseling. Lees het eerste voorwoord dat zij schreef voor de komende editie van het magazine.

 

Van Holland deed na de opleiding Bouwkunde aan de TU/e ervaring op als projectmanager. De postdoctorale opleiding Vastgoedkunde aan de UvA was haar stap in de wereld van de projectontwikkeling, waarna ze werkte voor onder andere IBC Vastgoed, Heijmans en AM. Vaardigheden binnen de corporatiesector heeft ze ook, dankzij haar werkperiode bij Trudo in Eindhoven.

 

Jetske Thielen: kennis en ideeën ontsluiten

Jetske Thielen haalt haar enthousiasme uit de verbinding en wisselwerking tussen mensen,  vakdisciplines en organisaties. Als nieuw redactielid vindt ze het belangrijk om vanuit bouw, innovatie en duurzaamheid kennis en ideeën te ontsluiten en met elkaar in discussie te gaan. Momenteel werkt ze als programmamanager Duurzaam Vastgoed voor Futura.

 

Van oorsprong is Thielen bouwkundige en volgde ook de studie Technologie en Innovatie. Ze wil een bijdrage leveren aan innovatie in de bouwsector, zowel aan de opdrachtgeverszijde als de (toe)leverende industrie, met maatschappelijke meerwaarde als doel. Ze beschikt over een groot netwerk in de corporatiewereld en heeft veel kennis over bewonerscommunicatie. Daarmee is Thielen een belangrijke aanvulling op de kernredactie van Renda.

 

Ad Straub: gepassioneerd onderzoeker

Een gepassioneerd onderzoeker van de bestaande woningvoorraad, zo is Ad Straub te omschrijven. Zijn thuisbasis is de TU Delft, waar hij universitair hoofdocent is voor de leerstoel Woningkwaliteit en Procesinnovaties. Na zijn studie aan de afdeling Volkshuisvesting van Bouwkunde, liet het bouwen en beheren van woningen hem niet meer los. Levensduurdenken is daarbij zijn motto. Momenteel legt hij zich vooral toe op onderzoek naar duurzaam renoveren en beheren van woningen met ketens van samenwerkende bedrijven, voor professionele en niet-professionele woningeigenaren. Straub heeft een flink netwerk in de wetenschappelijke wereld van de volkshuisvesting en zal vanuit zijn expertise de redactie en het netwerk van Renda versterken.

 

Kernredactie

De drie fris aangestelde redactieleden vormen een uitbreiding op de huidige kernredactie, bestaande uit Jan Kammeyer, voormalig directeur Futura Wonen, Haico van Nunen, adviseur BouwhulpGroep, Joop van Vlerken, vakredacteur en Janneke Klunder, eindredacteur. 


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.