Uitgeverij Æneas publiceert Toolkit Duurzame Winkelcentra

Vierde Toolkit verschijnt eind mei

maandag 18 april 2011 Ellen van Brummelen 200x gelezen

BOXTEL, maandag 18 april 2011 – Op 25 mei a.s. presenteert Uitgeverij Æneas het boek Toolkit Duurzame Winkelcentra. Deze Toolkit is een praktisch instrument om winkelcentra duurzaam te ontwikkelen, te realiseren en te exploiteren. De verduurzaming van winkelvastgoed is de afgelopen jaren regelmatig onderwerp van gesprek geweest bij ontwikkelaars, beleggers en retailers. Steeds meer partijen zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid in winkelvastgoed de toekomst heeft. Niet alleen door verscherping van wet- en regelgeving, maar ook vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, het flexibel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en vanuit economisch perspectief. Voor AM, Corio Nederland, SCM Europe, Grontmij Vastgoedmanagement en Ahold Vastgoed is dit hét moment om concrete oplossingen te ontwikkelen, verzameld in de Toolkit Duurzame Winkelcentra. Deze Toolkit is de vierde uitgave binnen de Toolkitreeks.

BREEAM-NL

De Toolkit Duurzame Winkelcentra biedt handvatten voor het verduurzamen van winkelcentra op diverse aspecten. De Toolkit sluit aan bij BREEAM-NL, de meest complete en gecertificeerde methodiek voor het meten van de duurzaamheid van gebouwen. Het verminderen van het energieverbruik heeft een grote invloed op deze score en is daarom een belangrijke component in het verduurzamen van winkelvastgoed.

 

Energieconcepten

De Toolkit Duurzame Winkelcentra biedt concrete oplossingen in een aantal energieconcepten. Voor diverse typen winkelcentra zijn energieconcepten bedacht die vertaald zijn in energiebesparing, EPC en kosten en opbrengsten. De aanwezigheid van supermarkten is van invloed op het energieconcept en krijgt daarom speciale aandacht. Het blijkt dat met veelal eenvoudige maatregelen een aanzienlijke energiebesparing gehaald kan worden. Retailers spelen daarin een belangrijke rol.

 

Duurzaam

Met de Toolkit Duurzame Winkelcentra zetten projectontwikkelaars, beleggers en retailers de nodige stappen naar wellicht op termijn een energieneutraal winkelcentrum. U krijgt niet alleen inzicht in de investeringskosten van de diverse maatregelen en de mogelijke terugverdientijden, maar ook in de eventuele besparing op huisvestingslasten en de mogelijke waardeverhoging van het vastgoed. De Toolkit Duurzame Winkelcentra schetst de problematiek bij het verduurzamen van winkelvastgoed, maar biedt juist ook oplossingen. De Toolkit is een must voor iedere projectontwikkelaar, belegger en retailer die geïnteresseerd is in of zich bezighoudt met het verduurzamen van winkelcentra.

 

Boekspecificaties

Verschijningsdatum:

25 mei 2011

ISBN:

978-94-6104-017-6

Aantal pagina's:

120

Formaat:

A4 staand

Uitvoering:

full colour

Verkoopprijs:

€ 90,-

Voorintekenprijs:

Direct bestellen?

€ 75,- (was geldig t/m 8 mei 2011)

Klik hier!

 

Over Uitgeverij Æneas

Æneas is een onafhankelijke uitgeverij. Dat is het al sinds 1993. Æneas bouwt aan een consistent fonds van multimediale vakinformatie voor de energie- en bouwwereld. De uitgeverij streeft naar een A-merkstatus van haar producten. Een gemeenschappelijke factor in het fonds en de bedrijfsvoering is maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. www.aeneas.nl.

 

Over de Toolkits

Een van de belangrijke uitgaven van Uitgeverij Æneas is de Toolkitreeks. Momenteel bestaat deze reeks uit drie verschillende Toolkits: Toolkit Duurzame Woningbouw, Toolkit Bestaande Bouw en Toolkit Duurzame Kantoren. De Toolkit Duurzame Winkelcentra wordt de vierde uitgave in de reeks. Naast de Toolkitreeks bestaan ook aanvullende modules als ‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’, ‘Sleutel naar Concepten’ en ‘Passiefhuizen in Nederland’. www.toolkitonline.nl.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.