Uitgeverij Æneas publiceert ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’

Twitteraars krijgen exclusieve preview

vrijdag 20 januari 2012 1 reactie 375x gelezen

BOXTEL, vrijdag 20 januari 2012 – Afgelopen woensdag 18 januari is het ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’ gepresenteerd. Dat gebeurde op een pers­bijeenkomst in de Jaarbeurs Utrecht. In het boek wordt gezocht naar de nieuwe mogelijkheden die de huidige bouwcrisis ons biedt. Twitteraars kunnen de pdf van het boek tot maandag 30 januari gratis downloaden via www.renda.nl/downloadpamflet.

Persbijeenkomst

Volgens het jaarlijkse renovatieonderzoek onder woning­corporaties van renda, kennisplatform bestaande bouw, is de renovatiemarkt groeiende. In dat kader is het ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’ gepubliceerd. Tijdens de persbijeenkomst in de Jaarbeurs Utrecht overhandigde Jan Willem van de Groep, programmaregisseur SEV-EnergieSprong, de eerste exemplaren van het boek aan de aanwezige koplopers die een bijdrage aan het Pamflet hebben geleverd. De focus van de bijeenkomst lag op de ontwikkelingen op het gebied van renovatie in de bouw. Naast de marktpartijen was ook de pers ruim vertegen­woordigd.

 

Nieuwe samenwerking

De traditie van de Nederlandse woningbouw nodigt uit om op een niet orthodoxe wijze naar de kwaliteitsaanpassing ervan te kijken. De strikte bemoeienis van de overheid in de vorige eeuw met de woningbouw en de terugkerende rijtjeswoningen vragen om een projectoverstijgende benadering, waarbij vooral ruimte wordt gegeven aan maatwerk en individuele keuze. Het boek ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’ probeert dit thema te vangen. Het gaat dus om de zoektocht naar de serie van één, waarbij nieuwe samenwerkingsvormen een ondersteuning kunnen zijn voor de gewenste en noodzakelijke productinnovatie.

 

Koplopers

In het ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’ tonen de huidige koplopers in de markt hoe het aanbod er op dit moment bij staat. Het probeert alle krachten te mobiliseren om de renovatie van morgen anders te laten zijn. Dit boek moet dus iedereen wakker schudden om deze collectieve opgave te volbrengen. Het Pamflet kan een startpunt zijn voor de noodzakelijke versnelling.

 

Over het boek

Het ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’ (auteurs: Martin Liebregts en Yuri van Bergen, ISBN 978-94-6104-020-6, 116 pagina’s) is uitgegeven door Uitgeverij Æneas. Het boek is voor € 9,95 verkrijgbaar via www.aeneas.nl/pamflet en gratis te downloaden via www.renda.nl/downloadpamflet. Tot maandag 30 januari kunnen uitsluitend Twitteraars het Pamflet exclusief downloaden, voor iedereen zonder Twitter is de pdf na maandag 30 januari te downloaden.

 

Over Uitgeverij Æneas

Æneas is een onafhankelijke uitgeverij sinds 1993. Æneas bouwt aan een consistent fonds van multimediale vakinformatie voor de bouw- en energiewereld. De uitgeverij streeft naar een A-merkstatus van haar producten. Een gemeenschappelijke factor in het fonds en de bedrijfsvoering is maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. www.aeneas.nl


Reacties

Reacties

Carl-peter Goossen BouwQuest 27/02/2012 13:03

Goed stuk! Ik zie dat we in het voortraject nog veel kunnen doen. We moeten af van een technische oplossing voor de "serie van één" maar meer een informatie oplossing. Alle architecten zijn bezig met woningen aan het opmeten en in een BIM model te zetten aanbouwtje erbij tekeken of met het dakkapel naar de welstand. En die informatie wordt maar eenmalig gebruikt. Dat levert te weinig op, er is dan geen geld om het goed uit te werken, of integraal te maken. Veel te veel kosten in advies! We moeten een pool hebben waar ieder op een gestandaardiseerde manier een 3D model, foto's en een PHPP berekening in kunnen zetten. Zo kan je vergelijkbare woningen overnemen van elkaar Ik denk zelfs aan de huizenbezitter die zo'n 3D model eenvoudig (zoals de keuken samenstellen bij ikea) kan ombouwen naar zijn eigen woning. Doordat te koppelen aan de kadaster gegevens (windrichting, hoekpunten van de woning etc) Kunnen we de info steeds verder uitbouwen en is integrale oplossingen bedenken steeds makkelijker. Daarbij denk ik aan oplossingen voor de komende 60 of 120 jaar zoals in het pamflet is omschreven.
Voor mij zijn BIMMERS delers dus kom maar op met die modellen!

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.