Uitgeverij Æneas publiceert ‘Manifest Renovatievisie 2050’

17 marktpartijen ondertekenen manifest

vrijdag 18 maart 2011 Ellen van Brummelen 769x gelezen

BOXTEL, maandag 21 maart 2011 – In de dagelijkse praktijk van de aanpassing van de bestaande woningvoorraad is nog weinig vastgelegd over de eisen die eraan gesteld kunnen worden. Het boek ‘Manifest Renovatievisie 2050’ is samengesteld om hier een eerste, gemeenschappelijke stap in te zetten. In samenspraak met 17 marktpartijen wordt een poging gewaagd de discussie over kwaliteitsaanpassingen in de bestaande woningbouw handen en voeten te geven.

Natuurlijk kunnen we niet veertig jaar vooruit kijken. De titel ‘Renovatievisie 2050’ suggereert dan ook geen voorspelling of een kijk in de glazen bol. Het is meer een verwijzing naar de toekomst, als Nederland qua bebouwing voor 90 procent gebaseerd is op wat er tot nu toe gebouwd is.

 

Het manifest moet het startpunt gaan vormen voor de visieontwikkeling, de innovatie en de vernieuwde praktijk van kwaliteitsaanpassing. Er zal in nieuwe samenwerkingsverbanden gezocht moeten worden naar de ‘nieuwe’ oplossingen, die ‘levensduurproof’ zijn. Het ‘levensduurdenken’ vormt het terugkerend onderwerp in dit boek.

 

De kennis, ervaring en wijsheid hiervoor ligt niet bij één partij. Juist het zoeken naar passende stimulerende en productieve coalities zal de horizon verruimen. Dit boek is hier een initiatief van. Het bijzondere van het ‘Manifest Renovatievisie 2050’ is dat de 17 marktpartijen gezamenlijk een beeld geven van de huidige stand van zaken en tegelijkertijd een blik op de toekomst richten. Zij laten in dit boek zien wat hun visie is op de aanpassing van de bestaande woningbouw en wat hun aanbod is, gespecificeerd naar de verschillende exploitatieperiodes vijftien, dertig en vijfenveertig jaar.

 

Specificaties boek

 

Titel:

‘Manifest Renovatievisie 2050 – Coalitie bestaande woningbouw’

Auteurs:

Yuri van Bergen en Martin Liebregts (BouwhulpGroep)

ISBN:

978-94-6104-016-9

Aantal pagina's:

104

Formaat:

17 x 24 cm

Prijs:

€ 9,95

Direct bestellen?

Ga naar www.aeneas.nl/manifest.

 

Over Uitgeverij Æneas

 

Æneas is een onafhankelijke uitgeverij. Dat is het al sinds 1993. Æneas bouwt aan een consistent fonds van multimediale vakinformatie voor de energie- en bouwwereld. Hierbij streeft de uitgeverij naar een A-merkstatus van haar producten. Een gemeenschappelijke factor in het fonds en de bedrijfsvoering is maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
















Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.