Uitgeverij Æneas publiceert ‘Het gebouw en zijn duizend vaders’

donderdag 30 september 2010 Ellen van Brummelen 398x gelezen

BOXTEL, donderdag 30 september 2010 – De Heren van Ambacht, bestaande uit 66 appartementen, is gelegen aan de Van Hogendorplaan te Vlaardingen. Het boek ‘Het gebouw en zijn duizend vaders’ probeert alle mensen en instanties die aan dit nieuwbouwproject hebben meegewerkt, tijdelijk aan de vergetelheid te onttrekken. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd wordt in beeld gebracht. ‘Het gebouw en zijn duizend vaders’ laat zien hoe door de intense betrokkenheid van al die vaders een gebouw gerealiseerd wordt. Het resultaat is een prachtig fotoboek als eerbetoon aan het teamwerk.

Een gebouw heeft vaak een lange levensduur; de experts verwachten dat een gebouw gemiddeld 120 jaar meegaat. Vaak als een gebouw de leeftijd van honderd jaar gepasseerd is, wordt het een beschermd monument. Ouder worden betekent bijna automatisch een nog langer leven. Na honderd jaar is er niets meer bekend over alle mensen die het gebouw tot stand gebracht hebben. Mensen, die in de modder en in de regen gestaan hebben, en trachtten de tekeningen te lezen van wat ooit als een droom begonnen was. Fabrieken, die de bouwdelen zoals kozijnen, prefab beton, of die de stenen geleverd hebben, zijn verdwenen en niemand kent ze nog.

 

Het boek ‘Het gebouw en zijn duizend vaders’ probeert al die mensen en instanties even aan de vergetelheid te onttrekken. Alle vaders die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van de Heren van Ambacht worden in beeld gebracht, voor onszelf en voor de toekomst. ‘Het gebouw en zijn duizend vaders’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Æneas en is te bestellen via www.aeneas.nl/duizendvaders of via Uitgeverij Æneas, Dr. van Helvoortstraat 3, 5281 BJ BOXTEL, tel. 0411-650085, fax 0411-650080, e-mail: mail@aeneas.nl. Meer informatie over deze en andere boeken vindt u ook op onze website www.aeneas.nl.

 

De Heren van Ambacht, bestaande uit 66 appartementen, is gelegen aan de Van Hogendorplaan te Vlaardingen. De oplevering van de drie gebouwen is naar verwachting eind 2010.

 

Weblog over de duizend vaders

 

In aanloop naar het boek ‘Het gebouw en zijn duizend vaders’ heeft Uitgeverij Æneas een weblog gepubliceerd op de website van vakblad bouwIQ. Wekelijks schreef Martin Liebregts, auteur van het boek en tevens redacteur van bouwIQ, een blog over de mensen die voor de realisatie van nieuwbouwproject de Heren van Ambacht hebben gezorgd. De blog is te vinden op www.bouwiqonline.nl.

 

Specificaties boek

 

Titel:

‘Het gebouw en zijn duizend vaders – Het verhaal van nieuwbouwproject De Heren van Ambacht in Vlaardingen’

Auteurs:

Martin Liebregts en Sandra Arts

ISBN:

978-94-6104-003-9

Verkoopprijs:

€ 59,-

Aantal pagina's:

224

Verschenen:

29 september 2010

Direct bestellen?

Klik hier!

 

Over Uitgeverij Æneas

 

Æneas is een onafhankelijke uitgeverij. Dat is het al sinds 1993. Æneas bouwt aan een consistent fonds van multimediale vakinformatie voor de energie- en bouwwereld. Hierbij streeft de uitgeverij naar een A-merkstatus van haar producten. Een gemeenschappelijke factor in het fonds en de bedrijfsvoering is maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.