Uitgeverij Æneas publiceert ‘Essay – De toekomst van de woningvoorraad’

vrijdag 2 mei 2014 592x gelezen

BOXTEL, vrijdag 2 mei 2014 – Afgelopen maandag is het ‘Essay – De toekomst van de woningvoorraad’ ge­pre­sen­teerd. Het Essay is, na het ‘Manifest Renovatievisie 2050’ en het ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’, het derde boek in de reeks. De essentie van deze publicatie is woningtypologie als ordeningsprincipe.

Bij de zoektocht naar passende begrippen voor de omschrijving van woningtypen is het de kunst om de waan van de dag achter je te laten. Niet het specifieke gebruik is de leidraad, maar de ruimtelijke eigenschappen en de gebruiksmogelijkheden. Welke eisen, opvattingen en gebruiken hebben geleid tot het gebouw zoals het er momenteel staat, met zijn bouwtechniek, materialisering en casco? Maar vooral de vraag: wat kun je er nog mee? Het is een zoektocht om te benoemen welke potentie de woningen hebben voor nu en in de toekomst. De zoektocht is erop gericht om die kenmerken en eigenschappen van woningen en woongebouwen te benoemen, waardoor er sprake is van een onderscheidend geheel. Uiteindelijk is het doel van het ordenen om meer te begrip krijgen van de ons omringde wereld. Bij het begrip over de bestaande woningvoorraad gaat het om de huidige eigenschappen en de aanpassingsmogelijkheden aan de veranderende eisen, het accommoderend vermogen.

 

Over het boek

Het ‘Essay – De toekomst van de woningvoorraad’ (auteurs: Martin Liebregts en Haico van Nunen, ISBN 978-94-6104-034-3, 192 pagina’s) is uitgegeven door Uitgeverij Æneas. Het boek is voor € 19,95 verkrijgbaar via www.aeneas.nl/essay.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.