Uitgeverij Æneas publiceert ‘EnergieVademecum - Energiebewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen’

donderdag 3 juni 2010 Ellen van Brummelen 1 reactie 903x gelezen

BOXTEL, donderdag 3 juni 2010 - Uitgeverij Æneas publiceert het ‘EnergieVademecum – Voor het ontwerpen van nieuwbouwwoningen’. Dit is een derde en sterk herziene druk van het ‘Vademecum energiebewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen’, dat in 1992 verscheen. In het ‘EnergieVademecum’ komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiebewust ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van nieuwbouwwoningen aan bod. Alle gegevens, voorbeelden en technieken zijn geactualiseerd.

De afgelopen jaren zijn talloze rapporten, informatie­brochures en websites over energie en woningbouw verschenen. De daarin opgeslagen kennis blijkt niet altijd even toegankelijk voor de dagelijkse bouwpraktijk. Om de drempel voor ontwerpers wat lager te maken, publiceert Uitgeverij Æneas het ‘EnergieVademecum’. In het ‘EnergieVademecum’ komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiebewust ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van nieuwbouwwoningen aan bod.

 

Het ‘EnergieVademecum’ geeft aanwijzingen voor uitvoering, beheer en bewonerszaken. De nadruk ligt op concrete, direct toepasbare richtlijnen en hulpmiddelen voor het ontwerp. Het ‘EnergieVademecum’ bevat tevens tips over comfort en gezondheid. Ook komt de Europese regelgeving op het gebied van energiebesparing (Energy Performance Building Directive: EPBD) aan de orde. Voor achtergrondinformatie en ‘tools’ wordt verwezen naar literatuur en websites. Alle gegevens, voorbeelden en technieken zijn geactualiseerd. Zo worden nieuwe energieconcepten als ‘passiefhuizen’ en ‘energieneutraal’ besproken.

 

Het ‘EnergieVademecum’ is onmisbaar voor iedereen die betrokken is bij het ontwerpen van nieuwbouwwoningen, zoals architecten, opdrachtgevers en beoordelende instanties. Ook installateurs, aannemers en studenten hebben voordeel bij deze uitgave.

 

Kijk voor meer informatie op www.energievademecum.nl of klik hier om het boek direct te bestellen.

 

Titel:EnergieVademecum – Energiebewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen
Auteur:Ernest Israëls en Frank Stofberg
ISBN:978-94-6104-002-2
Verkoopprijs:€ 30,-
Bestellen?Klik hier!


Reacties

Reacties

Hennie Kokkeler 01/12/2017 09:27

komt er nog een geactualiseerde uitgave van het Energie Vademecum uit 2010?

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.