Uitgeverij Æneas publiceert 'Conceptueel Bouwen'

dinsdag 17 november 2009 Laura Graat 411x gelezen

Op 26 november a.s. verschijnt Conceptueel Bouwen bij Uitgeverij Æneas. Pieter Huijbregts schreef dit standaardwerk als inleiding in de wereld van conceptueel bouwen.
Dit is een nieuwe aanbodstrategie voor partijen in de gebouwde omgeving. Het boek geeft stap voor stap antwoorden op vragen als: wat houdt conceptueel bouwen in? Hoe bepaal ik een strategie? Hoe ontwikkel je concepten? En wat zijn de voordelen? Het is niet alleen een toegankelijk studieboek, maar ook in de praktijk een nuttig handboek.

Bij conceptueel bouwen maakt de klant een keuze uit een aantal concepten. Deze zijn vooraf ontwikkeld door ontwikkelaars, architecten, bouwbedrijven of toeleveranciers. Afzonderlijk of in samenhang. Elk concept speelt in op de behoeften van een specifieke doelgroep. Daarna volgt maatwerk om ervoor te zorgen dat de gekozen oplossing volledig tegemoet komt aan de verwachtingen. Conceptueel bouwen biedt hierdoor een oplossing voor problemen die vaak voorkomen in de bestaande bouwpraktijk: de lange doorlooptijd, de hoge prijs, de onzekerheid en de rompslomp. Op de website van het netwerk zijn al honderden ontwikkelde concepten voor het bouwen in Nederland overzichtelijk bij elkaar gebracht: www.conceptueelbouwen.nl.


Officiële overhandiging

Rinus Platschorre, voorzitter van het Nederlands Verbond Toelevering Bouw (NVTB), overhandigt het eerste exemplaar van het boek op 26 november 2009 tijdens de jaarbijeenkomst van het Netwerk Conceptueel Bouwen. In het voorwoord van het boek pleit hij voor actie;Laten we aan de slag gaan met conceptueel bouwen en de bouwsector transformeren tot een vraaggerichte, innovatieve sector.’

 

Klik hier voor meer informatie of om het boek direct te bestellen.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.