Uitgeverij Æneas publiceert ‘Bouwen met stro’

Nieuw boek over Nederlandse huizen van ecologisch materiaal

dinsdag 19 maart 2013 1 reactie 458x gelezen

BOXTEL, dinsdag 19 maart 2013 – Op 7 mei a.s. publiceert Uitgeverij Æneas het boek ‘Bouwen met stro – Nederlandse huizen van ecologisch materiaal’. Deze nieuwe uitgave bevat veel inspirerende, voltooide projecten in Nederland van gebouwen die zijn gebouwd met stro. Tevens wordt de geschiedenis van bouwen met stro en de huidige Nederlandse regelgeving ten aanzien van bouwen besproken. Ook wordt gekeken naar de verschillende bouwtechnieken. Bestellers krijgen t/m 2 april a.s. 5 euro voorintekenkorting op het boek.

Duurzame oplossing

Bouwen met stro is hip. Het lijkt een tegenstrijdigheid, maar steeds meer mensen beseffen dat ze anders moeten omgaan met het milieu en de natuur. Daarnaast is er een groeiend besef dat de omgeving van wezenlijk belang is voor de persoonlijke gezondheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer televisieprogramma’s, tijdschriften en boeken aandacht schenken aan ecologisch bouwen, zelfvoorzienendheid en energie van de zon en wind. Dat duurzaam bouwen uiteindelijk ook gunstig is voor de portemonnee, zal in een tijd waarin men spreekt van een crisis absoluut meespelen in dit groeiende besef. Het bouwen met stro lijkt één van de oplossingen te zijn.

 

Ecologisch bouwen

Er is iets aan een gebouw van stro en leem dat gevoelens oproept die traditioneel gebouwde huizen niet hebben. Is het het gebruik van natuurlijke materialen, de afwezigheid van giftige stoffen en straling, de kwaliteit van de lucht, de demping van het geluid of hebben de architectuur en de knuffelmuren er iets mee te maken? Hoe dan ook, een huis van stro spreekt tot de verbeelding en is een bijzonder goed alternatief voor de gangbare manier van bouwen, en niet alleen vanuit een ecologisch standpunt. Het is niet meer zozeer de vraag: ”Waarom zou iemand willen bouwen met stro?”, maar meer de vraag: “Op welke manier kan ik bouwen met stro?”

 

Meer informatie of direct bestellen: www.aeneas.nl/bouwenmetstro.

 

Boekspecificaties

Auteur:

Michel Post

ISBN:

978-94-6104-029-9

Aantal pagina's:

144

Formaat:

21 x 21 cm

Uitvoering:

full colour

Bindwijze:

genaaid gebrocheerd

Verschijningsdatum:

7 mei 2013

Prijs:

Van € 24,95 voor  € 19,95

Let op: deze voorintekenprijs is geldig t/m 2 april a.s. en zolang de voorraad strekt.


Reacties

Reacties

Marleen van Haastrecht 08/05/2017 12:48

Wat fijn dat dit boek er is! Ik zou graag willen VERbouwen met stro, dus hoop daar in het boek ook informatie over te vinden :)

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.