Uitgeverij Æneas publiceert blog ‘Het gebouw en zijn duizend vaders’ op website bouwIQ

maandag 21 december 2009 66x gelezen

In aanloop naar het te verschijnen boek ‘Het gebouw en zijn duizend vaders’ publiceert Uitgeverij Æneas een blog op de website van vakblad bouwIQ. Wekelijks schrijft Martin Liebregts, auteur van het boek en tevens hoofdredacteur van vakblad Renovatie, een blog over de mensen die ervoor zorgen dat nieuwbouwproject de HEREN VAN AMBACHT gerealiseerd wordt. De blog is te vinden op www.bouwiqonline.nl.

Enkele jaren geleden reed het ontwerpteam van de HEREN VAN AMBACHT na het zoveelste overleg langs de locatie waar de gebouwen zouden komen. Voor hen stonden ze er allang, ze moesten alleen nog gebouwd worden. En dat is nu het cruciale. Het is de architect die een gebouw bedenkt, maar een team van honderden, duizenden mensen zorgt dat een idee werkelijkheid wordt.

 

De blog ‘Het gebouw en zijn duizend vaders’ laat zien hoe door de intense betrokkenheid van al die vaders een gebouw gerealiseerd wordt. Het is een eerbetoon aan het teamwerk. Als het gebouw er eenmaal staat, is er niets meer bekend over alle mensen die het tot stand hebben gebracht. Mensen, die in de regen en in de modder hebben gestaan, en trachtten de tekeningen te lezen van wat ooit als een droom begonnen was. Fabrieken, die de bouwdelen zoals kozijnen, prefab beton, of die de stenen geleverd hebben, zijn verdwenen en niemand kent ze nog. De blog probeert al die mensen en instanties tijdelijk aan de vergetelheid te onttrekken. Alle vaders die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van de HEREN VAN AMBACHT worden hier in beeld gebracht, voor onszelf en voor de toekomst.

 

De blog ‘Het gebouw en zijn duizend vaders’ is een verhaal in woord en beeld van Martin Liebregts (tekst) en Herman van de Ven (beeld). Klik hier om de eerste blog te lezen.

 

De HEREN VAN AMBACHT, bestaande uit 66 appartementen, is gelegen aan de Van Hogendorplaan te Vlaardingen. Medio 2010 zullen de drie gebouwen gereed zijn.

 

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het boek? Klik hier!


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.