Tweede druk ‘In het oog van de orkaan’ verschenen

maandag 19 november 2012 419x gelezen

BOXTEL, maandag 19 november 2012 – Vandaag verschijnt de tweede, ongewijzigde druk van 'In het oog van de orkaan – Nederland in transitie'. De eerste druk van het boek verscheen 9 oktober j.l. en was binnen een maand uitverkocht. In 'In het oog van de orkaan' verhaalt Jan Rotmans over de uiteenlopende transitieprocessen die zich in Nederland afspelen: van de zorg tot de bouw en van energie tot voedsel, van Rotterdam tot Limburg en van Friesland tot Zeeland.

De eerste druk van 'In het oog van de orkaan' verscheen 9 oktober j.l. en genoot direct al veel belangstelling: binnen een maand was het boek uitverkocht. 'In het oog van de orkaan' laat zien hoe transities tot stand komen en hoe deze kunnen worden 'gestuurd' naar een duurzamere samenleving. Tevens bevat het een inspirerende toekomstvisie voor Nederland in 2050: vooruit naar vroeger. Hoe zou een duurzame samenleving er over pakweg veertig jaar eruit zien?

 

Onze samenleving bevindt zich op een kantelpunt. Op zo’n moment is de maat­schappij instabiel en kwetsbaar voor versto­rin­gen, maar wordt de deur voor radicale verande­ringen geopend. Een maatschap­pelijk systeem geeft op een kantelpunt zelf signalen af, maar die worden lang niet door iedereen herkend. Dit is vergelijkbaar met het oog van de orkaan: in het oog is het windstil en onbewolkt, buiten het oog raast de storm. Afhankelijk van waar je staat, ervaar je de stilte of de storm. Veel mensen zien de storm die door de samenleving raast nog niet en staan als het ware in het oog van de orkaan. Het is een kwestie van tijd voordat ze het gaan inzien en ervaren. Dit boek van Jan Rotmans draagt bij aan de bewustwording hiervan.

 

Specificaties van het boek

Titel:                       In het oog van de orkaan

Ondertitel:               Nederland in transitie

Auteur:                    Jan Rotmans

Verschijningsdatum: 9 oktober 2012

ISBN:                      978-94-6104-026-8

Aantal pagina's:       270

Formaat:                 17 x 24 cm

Uitvoering:               full colour

Afwerking:              genaaid gebonden

Prijs:                       € 29,95 (incl. btw)

 

Meer informatie over het boek: www.nederlandintransitie.nl

Direct bestellen: www.aeneas.nl/inhetoogvandeorkaan


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.