Symposium voor Integraal Duurzame Gebiedsontwikkeling

vrijdag 12 augustus 2011 61x gelezen

Op 5 oktober 2011 organiseert Except Integrated Sustainability samen met het InnovatieNetwerk, Vestia en met hulp van Agentschap NL, Aedes en Bouwen met Groen en Glas het 'Symposium voor Integraal Duurzame Gebiedsontwikkeling'. Veel verschillende ervaringsdeskundigen uit diverse hoeken komen samen op het symposium. Het interactieve symposium presenteert de unieke visie voor de naoorlogse sociale woningbouwwijk Schiebroek-Zuid in Rotterdam, die nog niet eerder in Nederland is toegepast op gebiedsontwikkeling. Ervaringsdeskundigen worden uitgedaagd om de koppeling te maken tussen die visie en hun eigen projecten uit de praktijk. Zo wordt kennis uitgewisseld en kan iedereen proeven aan de integrale aanpak.

Datum

5 oktober 2011

Locatie

Melanchthon College (Rotterdam)

Organisatie

Except Integrated Sustainability, InnovatieNetwerk, Vestia, AgentschapNL, Aedes en Bouwen met Groen en Glas

Hoewel duurzaam bouwen in Nederland prominent op de agenda staat, is integrale verduurzaming van de gebouwde omgeving nog een zeldzaamheid. In opdracht van Vestia en het InnovatieNetwerk heeft Except met behulp van haar 'Symbiosis in Development' (SiD)-methode een integrale duurzame visie neergelegd. Schiebroek-Zuid kan daarom als voorbeeld dienen voor de integraal duurzame heront­wikkeling in vele andere bestaande socialewoningbouw­wijken.

De SiD-methode is interessant voor partijen die een stap verder willen gaan met integrale duurzame gebieds­ontwikkeling, of het nu betrekking heeft op nieuwe gebieden of herstructurering van bestaande wijken. Het symposium biedt de kans om kennis te maken met deze integrale aanpak aan de hand van:

  • een toelichting op de werkwijze van onderzoekers, ontwikkelaars en opdrachtgevers;
  • korte en krachtige presentaties over voorbeeld­projecten;
  • een open dialoog tussen Vestia, Except en ervarings­deskundigen waarin de visie en aanpak worden getoetst aan opgedane praktijkervaringen.

Meer informatie: http://www.symposiumschiebroekzuid.nl


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.