Ruud Lubbers ontvangt eerste exemplaar Toolkit Duurzame Winkelcentra

Belang samenwerking ontwikkelaar, belegger en retailer staat centraal

maandag 30 mei 2011 Ellen van Brummelen 229x gelezen

BOXTEL, maandag 30 mei 2011 – Afgelopen woensdag heeft Ruud Lubbers het eerste exemplaar van de Toolkit Duurzame Winkelcentra in ontvangst genomen. Dit gebeurde uit handen van Bart Kuil, directeur van AM Real Estate Development. Tijdens de Expert Meeting Duurzame Winkelcentra werd het boek officieel gepresenteerd. Tientallen kopstukken op het gebied van duurzaam ontwikkelen, realiseren en exploiteren van winkelcentra kwamen bijeen in Showkas de Arendshoeve om de discussie met elkaar aan te gaan.
Ruud Lubbers (links) ontvangt de Toolkit Duurzame Winkelcentra uit handen van Bart Kuil (AM Real Estate Development)

Ruud Lubbers (links) ontvangt de Toolkit Duurzame Winkelcentra uit handen van Bart Kuil (AM Real Estate Development)

Ruud Lubbers, één van de grondleggers van het Handvest van de Aarde, imponeerde en inspireerde met zijn lezing 'Duurzame winkelcentra: natuurlijk!'. In een bevlogen betoog pleitte hij sterk voor de aanpak van de bestaande bouw. “Winkelcentra moeten op een duurzame wijze worden ontwikkeld,” aldus Lubbers. “Daarnaast is het belangrijk om alle partijen aan het woord te laten komen. Luister naar elkaar en deel alle kennis. De kunst is om gemeenschappelijke doelstellingen te formuleren.” De markt is al in beweging, nu de overheid nog.

 

Dat gedachtegoed deelt Christa Duiveman, vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development. Duiveman riep gemeenten op om samen aan de slag te gaan. “Ik daag uit om op 25 mei 2016 het eerste duurzame winkelcentrum op te leveren dat aan de hand van de Toolkit Duurzame Winkelcentra is ontwikkeld.” Haar conclusie: het kan, het loont, het móet!

 

Over de Toolkit Duurzame Winkelcentra

De Toolkit Duurzame Winkelcentra is een praktisch instrument om winkelcentra duurzaam te ontwikkelen, te realiseren en te exploiteren. Het boek biedt handvatten voor het verduurzamen van winkelcentra op diverse aspecten. De Toolkit sluit aan bij BREEAM-NL, de meest complete en gecertificeerde methodiek voor het meten van de duurzaamheid van gebouwen. Voor diverse typen winkelcentra zijn energieconcepten bedacht die vertaald zijn in energiebesparing, EPC en kosten en opbrengsten.

 

De Toolkit Duurzame Winkelcentra schetst de problematiek bij het verduurzamen van winkelvastgoed, maar biedt juist ook concrete oplossingen. De Toolkit is een must voor iedere projectontwikkelaar, belegger en retailer die geïnteresseerd is in of zich bezighoudt met het verduurzamen van winkelcentra. De Toolkit is tot stand gekomen op initiatief van en in samenwerking met AM, Corio Nederland, SCM Europe, Grontmij Vastgoedmanagement en Ahold Vastgoed. Kijk voor meer informatie op www.toolkitonline.nl/duurzamewinkelcentra.

 

Over Uitgeverij Æneas

Æneas is een onafhankelijke uitgeverij. Dat is het al sinds 1993. Æneas bouwt aan een consistent fonds van multimediale vakinformatie voor de energie- en bouwwereld. De uitgeverij streeft naar een A-merkstatus van haar producten. Een gemeenschappelijke factor in het fonds en de bedrijfsvoering is maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. www.aeneas.nl.

 

Over de Toolkits

Een van de belangrijke uitgaven van Uitgeverij Æneas is de Toolkitreeks. Momenteel bestaat deze reeks uit drie verschillende Toolkits: Toolkit Duurzame Woningbouw, Toolkit Bestaande Bouw en Toolkit Duurzame Kantoren. De Toolkit Duurzame Winkelcentra wordt de vierde uitgave in de reeks. Naast de Toolkitreeks bestaan ook aanvullende modules als ‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’, ‘Sleutel naar Concepten’ en ‘Passiefhuizen in Nederland’. www.toolkitonline.nl.

 

 

Foto: Ruud Lubbers tijdens zijn lezing 'Duurzame winkelcentra: natuurlijk!' in de Arendshoeve.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.