Renoveren met renda op de BouwBeurs

dinsdag 29 januari 2013 422x gelezen

BOXTEL, dinsdag 29 januari 2013 – Renda, ken­nis­plat­form bestaande bouw, is dit jaar met drie inhoudelijke pro­gram­ma­on­der­de­len te vinden op de BouwBeurs, op 5, 6 en 7 februari 2013. In samenwerking met BouwhulpGroep zijn drie thema’s samengesteld: ‘onderwijs aan de basis van innovatie’, ‘rendakaffee en de toekomstige erfenis van de nieuwe generatie’ en ‘de renda Projecten Expo’. De renda-stand is te vinden aan de Renovatieboulevard, 4.B048.

Onderwijs aan de basis van innovatie

Dinsdag 5 februari, 13.00-15.00 uur, Renovatietheater Hal 4

Dagvoorzitter: Martin Liebregts 

 

In samenwerking met de hogescholen Den Haag, Saxion en Utrecht, organiseren renda en BouwhulpGroep een reeks dubbele lezingen van studenten die een project toelichten. Gezocht wordt naar nieuwe oplossingen, waarbij docenten de kennis die aangeboden wordt vanuit hun kunde belichten.

Gastsprekers zijn:

  • Henk Brinksma, Hogeschool Utrecht
  • Glenn Stern, Saxion
  • Ruud van Wezel, De Haagse Hogeschool

 

Het middagprogramma omvat drie sessies van de drie hogescholen, waarbij droom en kennis ten aanzien van de aanpak van de bestaande bouw belicht worden. Dit onderdeel is voor alle bezoekers interessant om op speelse wijze onderbouwde, nieuwe ideeën op te doen.

 

Rendakaffee en de toekomstige erfenis van de nieuwe generatie

Woensdag 6 februari, 13.00-15.00 uur, Renovatietheater Hal 4

 

Hoe ziet de toekomst voor de bestaande gebouwenvoorraad eruit? Tot stand gekomen in samenwerking met vrienden van rendakaffee, de jonge professionals, laat deze zelfde nieuwe generatie professionals zien welke veranderingen zij in hun toekomstige loopbaan denken teweeg te brengen. Thema’s die aan bod komen zijn ‘de serie van één’ en ‘de veranderende rol van de opdrachtgever’.

 

De verhalen bewegen zich in het spanningsveld tussen futurisme, dromen en de definitieve oplossing van de huidige alledaagse problemen in de renovatiepraktijk. Laat deze dag weten wat u vindt of discussieer met vakgenoten op Twitter, via #rendakaffeelive en #BouwBeurs2013. Discussieert u liever live? Dat kan ook ter plekke, samen met vakgenoten aan de renda-bar.   

 

De renda Projecten Expo

Donderdag 7 februari, 13.00-15.00 uur, Renovatietheater Hal 4

Dagvoorzitter: Martin Liebregts

 

Tien renovatieprojecten worden elk in tien minuten gepresenteerd aan de jury tijdens de renda Projecten Expo. Deze niet uit de bouw afkomstige, driekoppige jury, denkt, als ware het een tweede natuur, vanuit de klant of bewoner.

De jury bestaat uit:

  • Dorine Putman-Devilee, ASN Bank
  • Matthijs van Dijk, Well Design
  • Jan Willem van de Groep, Energiesprong

 

Als ‘de stem van Nederland’ tracht de jury te beoordelen of iets interessant is en aanspreekt. Hierbij wordt sec gekeken naar de prestaties, het gebruik en het uiterlijk, en niet voortdurend onder de motorkap gesnuffeld, zoals de autobranche te werk gaat. De boulevard, georganiseerd in samenwerking met Conceptueel Bouwen, wordt begeleid met een tentoonstelling van de tien renovatieprojecten. Deze is gedurende de hele beurs te bezichtigen tegenover het Renovatietheater in Hal 4.

 

Over renda

Renda is een kennisplatform dat zich richt op de bestaande bouw. Middels website, social media, video, magazine en events stimuleert en faciliteert renda kennisverspreiding en -deling over de bestaande voorraad. Renda is interessant voor alle partijen die in de dagelijkse praktijk actief zijn met de bestaande voorraad, specifiek gericht op woningbouw. Meer informatie via www.renda.nl.

 

Over rendakaffee

Rendakaffee is een terugkerende netwerkbijeenkomst voor diezelfde doelgroep. Op telkens een andere, maar inspirerende locatie wordt kennis gedeeld met de nieuwe generatie vakbroeders. Elke editie wordt vormgegeven rond een actueel thema. Aan de hand van diverse stellingen wordt, in gelijksoortige setting als tv-programma Het Lagerhuis, gediscussieerd over dit thema. Deelname is gratis en is interessant voor iedereen die actief is in de bouwkolom. Bezoek de website: www.renda.nl/rendakaffeebezoek.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.