renda on tour naar Olympia-complex Amsterdam-Zuid

woensdag 13 november 2013 51x gelezen

Samen met Itho Daalderop organiseert renda on tour op 21 november een excursie naar renovatieproject Olympia in Amsterdam-Zuid. Gelegen in de Marathonbuurt, kent het project ruim 500 woningen in Amsterdamse School-stijl, gebouwd in de jaren twintig. Bekijk hier de video-uitnodiging.

Datum

21 november 2013

Locatie

Olympia-complex, Amsterdam-Zuid

Organisatie

renda, kennisplatform bestaande bouw en Itho Daalderop

De kleine sociale huurwoningen snakten naar een grondige renovatie. Deze moest zorgen voor meer wooncomfort en lagere energielasten voor de bewoners. Want vóór de renovatie waren er alleen geluiddempende ven­ti­la­tie­roos­ters boven de ramen en ontsierden suskasten aan de buitenzijde van de woning de monumentale gevel. Bestaande ventilatieoplossingen bleken niet toereikend.

 

Eigenaar Ymere stelde voor de aanpak een innovatieteam samen, bestaande uit bouwkundigen, aannemers en fa­bri­kan­ten. Dit team bundelde kennis en ervaring om zo een vernieuwend systeem te ontwikkelen dat het woon­com­fort zou verhogen en tegelijk zeer energiezuinig zou zijn. De bouwkundige en architectonische voorwaarden waren extra uitdagingen.

 

Na afronding van de renovatie zijn de woningen in het Olympia-complex aantoonbaar comfortabeler, met lucht­toe­voer via de gerenoveerde gevel, een speciaal ontwikkeld ventilatierooster en een sensorgestuurd ventilatiesysteem. Bewoners hebben nu het comfort van nieuwbouw in hun totaal opgeknapte woning. Het project is een voorbeeld van een integraal renovatieproject in complexen die het waard zijn om behouden te blijven.

 

U wordt uitgenodigd deelgenoot te worden en met eigen ogen te zien dat interdisciplinaire samenwerking in dit project de synergie bracht en vakmanschap hoog in het vaandel staat.

Meer informatie: renda on tour


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.