renda geeft startsein voor duurzaam Twente

vrijdag 12 juli 2013 273x gelezen

BOXTEL, donderdag 11 juli 2013 – In samenwerking met De Woonplaats, Stichting Pioneering en Enschede Promotie organiseert renda - kennisplatform bestaande bouw - een congres dat geheel in het teken staat van de huidige transitie. ‘Twente in Transitie’ vindt plaats op 17 september a.s. en is het startsein om gezamenlijk invulling te gaan geven aan nieuwe oplossingen voor een duurzamere samenleving in Twente.

Nederland staat voor een grote transitieopgave. Omvangrijke veranderingen van zorg tot bouw en van voedsel tot energie hangen in de lucht. De ontwikkelingen zijn gecompliceerd: de economie staat onder druk, er is sprake van demografische krimp, er heerst onrust in de energiewereld. Dat geldt ook voor Twente. Centrale vraag is dan ook: hoe ziet de transitieopgave er voor Twente uit? Welke nieuwe, duurzame oplossingen zijn kansrijk in sectoren als bouw, energie en zorg? Hoe kunt u zelf een duurzame bijdrage leveren aan de transitie?

 

In het oog van de orkaan
De organisatie van ‘Twente in Transitie’ is in handen van kennisplatform renda, De Woonplaats, Stichting Pioneering en Enschede Promotie. Het besloten congres staat geheel in het teken van kennen, herkennen en verbinden. Door ook regionaal de krachten te bundelen en slimme connecties te maken komt transitie tot stand. Bron van inspiratie is het boek ‘In het oog van de orkaan’ van Jan Rotmans.

 

In zijn keytalk vertelt Jan Rotmans over de transitieprocessen die zich in Nederland afspelen en deelt hij zijn toekomstvisie. Hoe ziet de transitie-opgave er voor Twente uit? Welke nieuwe duurzame oplossingen zijn kansrijk in sectoren als bouw, energie en zorg? Later op de middag volgen masterclasses met kantelaars Jos de Blok, JanWillem van de Groep, Peter van Dommele en Hennes de Ridder. Als friskijker en dwarsdenker delen zij hun visie en ervaringen. Er is vooral ook ruimte voor interactie en verdieping. Voor meer informatie zie www.renda.nl/events.

 

rendakaffee

De dag zal besloten worden met een rendakaffee, waar aan de hand van diverse stellingen, op basis van een aansluitend thema, levendig gediscussieerd zal worden met de nieuwe generatie vakbroeders. Deelname is gratis en interessant voor iedereen die actief is in de bouwkolom.

Voor meer informatie hierover zie www.renda.nl/rendakaffee.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.