Presentatie renda op Internationale Bouwbeurs

Nieuw kennisplatform bestaande bouw

woensdag 2 februari 2011 Wilbert Leistra 272x gelezen

BOXTEL, woensdag 2 februari 2011 – Tijdens de Internationale Bouwbeurs, die van 7 tot en met 12 februari a.s. in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden, wordt een nieuw kennisplatform gepresenteerd onder de naam renda, kennisplatform bestaande bouw. Renda stelt zich tot doel alle relevante informatie betreffende de bestaande bouw te verzamelen en in diverse vormen beschikbaar te stellen aan het renovatievak. Hiervoor worden bekende communicatiemiddelen – zoals een vakblad, boeken en cursussen – gebruikt in combinatie met nieuwe media als WebTV en e-learning. In hal 4 stand C140 presenteert het platform zich aan het publiek.

Basis

www.renda.nl is de basis van het platform renda. Hierop is naast actueel nieuws, blogs en vacatures ook het gehele online archief van renda te vinden. Leden van het platform kunnen online alle publicaties van de afgelopen vijf jaar opvragen, lezen en downloaden als PDF. Hetzelfde geldt voor de Toolkit Bestaande Bouw; ook deze wordt online beschikbaar gesteld voor leden. Nieuw op de website is de projectendatabase, waarin woningcorporaties hun projecten gedetailleerd kunnen laten documenteren. Leden van renda kunnen deze database doorzoeken, technische informatie opvragen en plattegronden downloaden.

 

WebTV

Renda innoveert! De rondetafelgesprekken die voorheen in het vakblad Renovatie stonden, zullen voortaan live worden gefilmd en via WebTV op www.renda.nl te zien zijn. Tijdens de Internationale Bouwbeurs zal op donderdag 10 februari een speciaal rondetafelgesprek live worden opgenomen, met als thema ‘Vernieuwend opdrachtgeverschap is hard nodig voor een succesvolle renovatie’. Plaats van handeling is het Faay Renovatietheater, aanvang 11.00 uur. Tafelgasten zijn Martin Liebregts (hoofdredacteur renda en directeur BouwhulpGroep), Jan Willem van de Groep (programmaregisseur SEV), Eric Zuidwijk (manager vastgoed, Omnia, Harderwijk) en Sjoerd KlijnVelderman (projectleider duurzaam bouwen BAM Woningbouw). U kunt er ook bij zijn. Meld u zich dan hier aan.

 

E-learning

Renda vergroot kennis over het vak met behulp van moderne communicatiemiddelen. Zo is de cursus Toolkit Bestaande Bouw nu ook ontwikkeld als e-learning. Deelnemers kunnen op verschillende niveaus instappen, en ontvangen na het succesvol afronden per module een certificaat. Toch de docenten en medecursisten ontmoeten? Geen probleem. Speciaal daarvoor worden kenniscafés georganiseerd.

 

Vakblad

Het bestaande vakblad Renovatie is ook opgenomen in het kennisplatform van renda. Het vakblad renda biedt de vertrouwde informatie, zoals columns, projectbeschrijvingen en interviews. Het blad wordt 4 keer per jaar gratis verspreid onder de leden. Daarnaast verschijnt 2 keer per jaar een themanummer van renda. Deze dubbeldikke edities van minimaal 64 pagina’s hebben in 2011 als thema’s ‘Wonen in de sixties’ en ‘de Renovatie-enquête’. In dit laatste themanummer staat een nieuw onderdeel van renda centraal: het marktonderzoek naar de bestaande bouw. Themanummers worden alleen verstuurd naar betalende leden.

 

Renda, kennisplatform bestaande bouw, loopt voorop om Nederland beter, duurzamer en vooral slimmer te laten renoveren. Nieuwsgierig geworden? Bezoek ons dan in hal 4 op stand C140.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.