Presentatie ‘Bewonerscommunicatie bij Duurzame Woningverbetering’ a.s. maandag

Handboek wordt officieel overhandigd aan Aedes en de Nederlandse Woonbond

donderdag 11 november 2010 Ellen van Brummelen 475x gelezen

BOXTEL, donderdag 11 november 2010 – Maandag 15 november a.s. wordt het boek ‘Bewoners­communicatie bij duurzame woning­verbetering’ gepresenteerd. Deze module sluit aan op de succesvolle Toolkit Bestaande Bouw. ‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’ is een hulpmiddel voor corporaties en gemeenten bij het opzetten van weloverwogen en zorgvuldige bewonerscommunicatie bij woningverbetering. Het speciaal ontwikkelde CommunicatieKompas helpt hen daarbij. Het boek wordt overhandigd aan Jan Boeve (Aedes) en Susan Huijbrechts (Nederlandse Woonbond).

‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woning­verbetering’ is een praktisch handboek voor projectleiders bij corporaties, vastgoedbeheerders, bouwbedrijven en gemeenten. Hoe organiseer je een bewonersavond? Kun je anno 2010 nog aankomen met een renovatienieuwsbrief of is het zaak om te gaan twitteren, bloggen of Hyven? Hoe zorg je ervoor dat 70 procent van de huurders instemt met de voorgestelde maatregelen? Hoe verleid je bewoners tot ander stookgedrag? Kortom: hoe geef je communicatie met bewoners vorm?

 

CommunicatieKompas

‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woning­verbetering’ helpt projectleiders en hun communicatie­adviseurs om de relevante factoren in kaart te brengen. Aan de hand van het CommunicatieKompas kunnen zij eenvoudig een analyse maken om erachter te komen welke strategiekeuze de beste is. Daarbij worden praktische tips en voorbeelden gegeven van communicatieactiviteiten die corporaties al in de praktijk hebben toegepast.

 

‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’ draagt bij aan een goede relatie met bewoners, juist ten tijde van een wijk- of woningverbeteringsproces. De module is een must voor projectleiders, adviseurs en communicatiemedewerkers van corporaties en gemeenten. Ook voor andere professionals bij woningverbeteringen en bewonersorganisaties is het een prachtig hulpmiddel.

 

Het boek is mede mogelijk gemaakt door De Huismeesters, KAW Architecten en Adviseurs, Noorderlings Communicatie, BAM Woningbouw, Agentschap NL Energie en Klimaat en Gemeente Groningen.

 

Officiële overhandiging

‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’ wordt maandag 15 november a.s. officieel gepresenteerd. Peter Hillenga, directeur-bestuurder van Stichting De Huismeesters, zal het boek overhandigen aan Jan Boeve, directeur van Aedes, en Susan Huijbrechts, campagnemedewerker energiebesparing bij de Nederlandse Woonbond.

 

Specificaties van het boek

Titel:‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering – Praktisch handboek voor projectleiders en hun medespelers’
Verschijningsdatum:    15 november 2010
ISBN:978-94-6104-004-6
Aantal pagina's:128
Verkoopprijs:€ 45,-
Formaat:210 x 297 mm
Uitvoering:full colour
Direct bestellen?Klik hier.

 

Over Uitgeverij Æneas

Æneas is een onafhankelijke uitgeverij. Dat is het al sinds 1993. Æneas bouwt aan een consistent fonds van multimediale vakinformatie voor de energie- en bouwwereld. De uitgeverij streeft naar een A-merkstatus van haar producten. Een gemeenschappelijke factor in het fonds en de bedrijfsvoering is maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. www.aeneas.nl

 

Over de Toolkitreeks

Een van de belangrijke uitgaven van Uitgeverij Æneas is de Toolkitreeks. Momenteel bestaat deze reeks uit drie verschillende Toolkits: Toolkit Duurzame Woningbouw, Toolkit Bestaande Bouw en Toolkit Duurzame Kantoren. Æneas is druk bezig met de uitbreiding van de reeks.

‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’ is een module die aansluit op de Toolkit Bestaande Bouw. Deze Toolkit gaat o.a. in op de energiebesparing in de bestaande woningbouw. www.toolkitonline.nl

 


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.