Overvol Pakhuis de Zwijger bij presentatie 'Verandering van tijdperk – Nederland kantelt'

Jan Rotmans overhandigt eerste exemplaar aan Freek de Jonge

maandag 1 december 2014 531x gelezen

BOXTEL, maandag 1 december 2014 – Afgelopen donderdag 27 november heeft Jan Rotmans in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam het eerste exemplaar van zijn nieuwste boek Verandering van tijdperk – Nederland kantelt overhandigd aan Freek de Jonge. Dit deed hij ten overstaan van ruim 350 mensen. Ook het netwerk Nederland Kantelt werd gelanceerd.

In Verandering van tijdperk analyseert Jan Rotmans de kanteling van onze systemen waaraan steeds meer mensen behoefte lijken te hebben. Het boek staat bol van concrete initiatieven in de sectoren zorg, welzijn, onderwijs, energie en financiën waar individuen niet de straat op gaan om te protesteren tegen huidige systemen en megalomane instituties, maar zelf het initiatief nemen om het anders te doen. Broodfondsen, zorgcoöperaties en de opwekking van lokale energie zijn daarvan op dit moment de bekendste voorbeelden. Meer informatie over het boek is te vinden op de website van Uitgeverij Æneas.

 

Het mag in de ogen van Jan Rotmans en Freek de Jonge nog best een beetje sneller gaan. Neerlands grootste en misschien wel meest kritische komiek, die Nederland al decennia een spiegel voorhoudt, wees subtiel op het feit dat het nu niet langer alleen over de inhoud moet gaan. De marketing heeft ons geleerd dat het om de vorm gaat, zo betoogde hij met een lichte melancholische ondertoon. Met humor als zijn vehikel moedigde De Jonge de bevriende auteur Rotmans aan op zoek te gaan naar de vorm om heel Nederland in beweging te krijgen naar een duurzaam, eerlijk, innovatief en spannend land. De Jonge trakteerde het gretige publiek, dat uit verschillende regio’s van ons land naar de hoofdstad was toegestroomd, op een miniconference van ongeveer twintig minuten.

 

Jan Rotmans presenteerde onder andere een ‘kantelteam’, die bestaat uit mensen die vanaf nu burgerinitiatieven gaan verbinden met ‘koplopers’ en ‘kantelaars’, die ook zijn geportretteerd in Rotmans’ Verandering van tijdperk. Meer informatie over dit kantelteam en alle initiatieven is te vinden op de website Nederland Kantelt.

 

Al met al was het een zeer geslaagde avond. De hashtag van die avond, #NLkantelt, is zelfs geruime tijd trending topic geweest op Twitter. Foto’s van 27 november j.l. zijn te bekijken op de Facebook-pagina van Uitgeverij Æneas.

 


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.