Online adviestool Renoveren A+ gelanceerd

Hulpmiddel voor duurzaam renoveren van bestaande woningen beschikbaar

woensdag 25 april 2012 551x gelezen

BOXTEL, woensdag 25 april 2012 – Onlangs is de adviestool Renoveren A+ gelanceerd. Met deze internetapplicatie kunnen woningverhurende partijen zien welke maatregelen ze moeten nemen om tot energielabel A+ of A te komen. Daarnaast maakt het kosten, financieringsmogelijkheden en consequenties voor de bedrijfsvoering inzichtelijk. De eenvoudig te gebruiken tool is speciaal ontwikkeld voor woningcorporaties en beschikbaar via www.renoverenaplus.nl.

Direct aan de slag

Het renoveren van bestaande woningen naar label A+ loont, ook op grote schaal. Om te komen tot grootschalige renovatie naar A+ is de beslistool Renoveren A+ ontwikkeld. Deze internetapplicatie toont aan dat renoveren naar A+ of A verrassend vaak binnen handbereik ligt. Met de tool kunnen woningverhurende partijen zien welke maatregelen er genomen moeten worden; kosten, financieringsmogelijkheden en consequenties voor de bedrijfsvoering worden inzichtelijk gemaakt. Het overtuigt verhuurders van de haalbaarheid. Op basis van de uitkomsten kunnen woningverhurende partijen direct aan de slag.

 

Snel verduurzamen

De tool is ontwikkeld door de provincie Noord-Brabant, ingenieursbureau Cauberg-Huygen, Saint-Gobain, Essent en Deloitte. Deze partijen willen aantonen dat verhuurders de huidige woningvoorraad in Nederland snel kunnen verduurzamen. Renoveren A+ is daarbij een hulpmiddel; het geeft inzicht in bouwkundige en financiële gevolgen van de keuzes die verhuurders maken ten aanzien van het niveau van verduurzaming. Het is de ambitie om deze tool op termijn ook voor particuliere woningbezitters bruikbaar te maken.

 

Pilotprojecten

Om de online tool in de praktijk te testen zijn pilotprojecten geselecteerd uit het bestaande woningbestand van de deelnemende Brabantse woningcorporaties. Brabant Wonen, TRUDO, WoCom en Zayaz renoveren in de loop van dit jaar projecten aan de hand van de adviestool en onderzoeken of de genomen maatregelen in de praktijk ook het gewenste effect hebben.

Meer informatie: Renoveren A+


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.