Onderzoek naar zonnepanelen op scholen

donderdag 5 september 2013 1 reactie 486x gelezen

HIER opgewekt en SME Advies gaan een grootschalig onderzoek uitvoeren onder basisscholen in Nederland om de knelpunten van zonnepalen op schooldaken inzichtelijk te krijgen. De twee organisaties hopen met het de uitkomsten van het onderzoek scholen te kunnen adviseren. Op 15 november worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd tijdens het Evenement HIER opgewekt in Amersfoort.

Steeds meer basisscholen in Nederland plaatsen zonnepanelen op hun dak. Naar schatting zijn een paar honderd scholen in Nederland al actief. De voordelen zijn duidelijk: zonnepanelen leveren zelf opgewekte duurzame energie op en zijn een mooie aanleiding voor lessen over dit thema. Toch lopen heel wat scholen tegen knelpunten aan, zoals financiering of regelgeving.  Zowel scholen die al zonnepanelen hebben, als scholen die er nog niet aan zijn begonnen, worden in dit onderzoek ondervraagd. Op die manier komen  de succesfactoren en knelpunten boven water.

Bewust
Het lijkt in het geval van zonnepanelen op schooldaken niet alleen te gaan om energiebesparing of de productie van duurzame energie. Bewustwording lijkt ook een belangrijke rol te spelen en ook de koppeling met educatie is belangrijk. Kinderen raken enthousiast over duurzame energie en nemen hun ervaringen mee naar huis. Het initiatief voor zon op schooldaken komt steeds vaker van enthousiaste ouders of de lokale duurzame energiecoöperatie.

Lees meer over het onderzoek op de website van HIER opgewekt.


Reacties

Reacties

Evert Kuiken 10/09/2013 17:05

Zal ik vast wat helpen? Scholen hebben een te hoog verbruik en betalen dan een lager tarief. Daarmee wordt de terugverdientijd veel langer dan bij kleinverbruikers. Scholen hebben geen eigen geld om te investeren. Scholen zijn geen eigenaar van het gebouw. Schoolbesturen zijn druk genoeg met het organiseren van het onderwijs en helpen geen tijd en kennis om met zonne-energie bezig te zijn. (Er staat trouwens zonne PALEN in het artikel, tikfoutje...)

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.