Nieuwe uitgave DCBA-methodiek in voorbereiding

Æneas druk bezig met ‘Duurzame ideeën & DCBA Methodiek – Ambitie stellen volgens de viervarianten-methode’

vrijdag 26 maart 2010 Ellen van Brummelen 690x gelezen

BOXTEL, vrijdag 26 maart 2010 – Uitgeverij Æneas is op dit moment bezig met een nieuwe uitgave over DCBA-methodiek. ‘Duurzame ideeën & DCBA Methodiek’ is een herziene versie van het DCBA-kwartetspel en de reader 'DCBA-Kwartet Duurzaam Bouwen’, dat in 2001 verscheen. De nieuwe publicatie brengt op beeldende wijze diverse duurzaam-bouwenaspecten onder de aandacht.

Het merendeel van de betrokkenen bij het bouwen in Nederland weet wat duurzaam bouwen ongeveer inhoudt, een deel daarvan doet er ook werkelijk iets mee. Er zijn ontwerpers, ontwikkelaars en bouwers die duurzaamheid zien als inspiratiebron voor nieuwe vormgeving en organisatie. Bijna allen zijn ervan overtuigd dat het huidige instrumentarium teveel aan het eind van het ontwerpproces wordt ingezet. Te weinig aandacht is er voor de initiatieffase, de fase van de plandefinitie, het programma van eisen en de allereerste ontwerpschetsen.

 

‘Duurzame ideeën & DCBA Methodiek’ is een instrument voor de allereerste fase in het bouwproces. De publicatie biedt een weergave van de breedte van het veld en van de vele varianten die mogelijk zijn. Het geeft geen afvinklijstje, maar een breed scala van ideeën.

 

Titel:Duurzame ideeën & DCBA Methodiek – Ambitie stellen volgens de viervarianten-methode’
Auteurs:Peter Teeuw, Christiane de Koning, Kristel Aalbers en Niek Stukje
Aantal pagina's:116
Trefwoorden:duurzaam bouwen, ambitie, duurzame stedenbouw, ecologie, energie, water, mobiliteit, bouwmaterialen, leefbaarheid, gezondheid, bouwproces, duurzaam bouwen, ambitie, energie, water, groen, verkeer, materialen, leefmilieu, afval, leefbaarheid, proces, bewustwording

 

Klik hier voor meer informatie of om het boek direct te bestellen.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.