Nieuw basisboek over beton

’Basiskennis beton – Voor HBO Bouw en Techniek’ verschenen

woensdag 16 september 2015 710x gelezen

BOXTEL, woensdag 16 september 2015 – Deze maand is ‘Basiskennis Beton’ (CB1) verschenen. Dit nieuwe boek behandelt de basiskennis voor construeren met beton, betontechnologie en uitvoering. Het biedt daarmee voor een brede groep studenten een uitstekende mogelijkheid om al in de beginfase van hun studie in aanraking te komen met de belangrijkste facetten van bouwen met beton. Ook voor de beroepspraktijk biedt CB1 onmisbare basiskennis.

Voor en door onderwijs

‘Basiskennis Beton’ gaat in op betontechnologie, duurzaamheid, uitvoering en constructie. Het is zeer breed van opzet en daardoor uitermate geschikt voor HBO-studenten Bouwkunde of Civiele Techniek of van de bachelor Built Environment van het eerste tot en met het laatste studiejaar. Zij hebben een uitstekende mogelijkheid om op een toegankelijke manier gedurende het gehele curriculum kennis over beton op te doen en op peil te houden. Bij de totstandkoming van het boek is dankbaar gebruikgemaakt van de input van enkele docenten.

 

Cement en Beton-reeks

‘Basiskennis Beton’ is CB1 in de Cement en Beton-reeks, die lezers helpt bij kennis van en inzicht in betonconstructies. Andere succesvolle titels in deze reeks zijn o.a. ‘Constructieleer Gewapend Beton’ (CB2), 'Constructieleer Voorgespannen Beton' (CB3) en 'Ontwerpen in Gewapend Beton' (CB4). Voor construeren met beton wordt in het onderwijs al jarenlang en veelvuldig gebruikgemaakt van CB2, maar deze uitgave wordt vooral ingezet in de specialisatiefase. Om ook bij te kunnen dragen aan het kennisniveau van studenten die nog geen keuze hebben gemaakt voor de richting constructies, is CB1 ontwikkeld. De behandelde onderwerpen in CB1 sluiten aan op de meest recente regelgeving, zoals NEN-EN 206:2014 en NEN-EN 1992-1-1 (Eurocode 2) en ontwikkelingen in de markt. Daarnaast is aandacht besteed aan de meest recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

 

Tabellenbijlage

Binnenkort zijn alle tabellen uit CB1 als losse bijlage te downloaden via de website www.aeneas.nl/basiskennisbeton.

 

Boekspecificaties

Titel:                ‘Basiskennis beton – Voor HBO Bouw en Techniek’

Auteurs:           Henk Soen, ir. Paul Lagendijk. ir. Jacques Linssen, dr.ir.drs. René Braam

ISBN:               978-94-6104-037-4

Aantal pagina’s: 360

Formaat:          16 x 24 cm

Uitvoering:        full colour

Bindwijze:         genaaid gebrocheerd

Verkoopprijs:    € 35,-

Meer informatie of direct bestellen? www.aeneas.nl/cb1


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.