Er wordt hard gewerkt aan www.nederlandkantelt.nl

Presentatie netwerk en boek op 27 november

woensdag 29 oktober 2014 1757x gelezen

BOXTEL, dinsdag 28 oktober 2014 – Op 27 november a.s. presenteert Jan Rotmans in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam het nieuwe initiatief Nederland Kantelt en zijn nieuwe boek Verandering van tijdperk – Nederland kantelt. Ook de website www.nederlandkantelt.nl wordt op die dag gelanceerd. Tot die tijd komt u nog op deze pagina uit. U kunt zich (gratis!) aanmelden via Pakhuis de Zwijger of het boek alvast bestellen via Uitgeverij Æneas.

Het netwerk Nederland Kantelt wil zichtbaar maken hoe breed en groot de vernieuwingsbeweging in Nederland is op negen verschillende terreinen: onderwijs, zorg, energie, voedsel, bouw, ruimte, water, kunst/cultuur en financiën. Veel vernieuwers opereren binnen hun eigen domein, maar zijn onbekend met vernieuwers in andere domeinen. Iedereen zit opgesloten binnen zijn eigen silo. Nederland Kantelt wil de muren tussen de silo’s slechten door te stimuleren dat vernieuwers in uiteenlopende velden elkaar leren kennen en van elkaar gaan leren. Juist door verbindingen te leggen tussen allerlei domeinen wordt de slag en veerkracht van de beweging van onderop groter.

 

Doel van Nederland Kantelt is om het aantal actief betrokken mensen bij de vernieuwingsbeweging in vijf jaar te vertienvoudigen: van 250.000 mensen naar 2,5 miljoen (20% van het aantal mensen ouder dan twintig jaar, dan is het kantelpunt bereikt). Om dit actief te ondersteunen is een digitaal kantelnetwerk ontwikkeld: het nog te lanceren www.nederlandkantelt.nl, waar mensen zich aan kunnen verbinden en ondersteuning kunnen krijgen van een kantelteam met verbinders uit allerlei regio’s in Nederland.

 

Het nieuwe boek van Jan Rotmans, Verandering van tijdperk, is de opvolger van zijn bestseller In het oog van de orkaan en beschrijft de kantelperiode die wij doormaken en wat dit betekent voor bedrijven, overheid, samenleving en voor mensen. Nieuw in dit boek zijn de sectoren onderwijs en financiën. Het boek is te bestellen via Uitgeverij Æneas of via de boekhandel.

 

Verandering van tijdperk geeft een concreet en soms ontluisterend beeld van het hier en nu, de heftige botsing tussen de gevestigde orde en de opkomende nieuwe orde. Jan Rotmans laat zien wat ons te wachten staat, maar geeft ook een wenkend perspectief en biedt bovenal inspiratie omdat juist in deze kantelperiode ieder individu ertoe doet en elk initiatief telt. Eenieder kan juist nu het verschil maken.

 

Bij de kanteling van Nederland spelen verschillende typen mensen een cruciale rol. Rotmans typeert hen als kantelaars, koplopers en verbinders. Deze worden ook in het nieuwe boek van Jan Rotmans gepresenteerd.

 

Rotmans beschrijft in Verandering van tijdperk ook zijn eigen transitie en dat maakt zijn 25ste boek persoonlijker dan alle voorgaande boeken. Hij maakt de vernieuwingsbeweging zichtbaar aan de hand van negen portretten van kantelaars, koplopers en verbinders. Een aantal daarvan krijgt ook het podium op de avond van 27 november a.s. in Pakhuis de Zwijger. Dit wordt een laagdrempelig feestje voor alle kantelaars, koplopers en verbinders uit alle hoeken en gaten van Nederland. En dat gaan we vieren!

 

De presentatie van het netwerk Nederland Kantelt en de boekpresentatie van Verandering van tijdperk vinden plaats op donderdag 27 november a.s. vanaf 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het evenement is gratis en toegankelijk voor alle kantelaars, koplopers en verbinders in Nederland. Drankjes voor eigen rekening. Het boek van Jan Rotmans is die avond te koop en Jan Rotmans signeert. Meer informatie over aanmelden vindt u op de website van Pakhuis de Zwijger.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.