Lezing en signeersessie Jan Rotmans

Kom op zaterdag 26 januari 2013 om 14.30 uur naar selexyz donner in Rotterdam!

woensdag 19 december 2012 704x gelezen

BOXTEL, woensdag 19 december 2012 – Op zaterdag 26 januari 2013 om 14.30 uur geeft Jan Rotmans bij selexyz donner een lezing over zijn nieuwste boek ‘In het oog van de orkaan - Nederland in transitie’. Aansluitend vindt een signeersessie plaats. U bent van harte welkom in het theater in de kelder van boekhandel selexyz donner in Rotterdam! Toegang is gratis maar inschrijving gewenst. Schrijf u hier in.

In ‘In het oog van de orkaan’ verhaalt Jan Rotmans over de uiteenlopende transitieprocessen die zich in Nederland afspelen; van de zorg tot de bouw en van energie tot voedsel, van Rotterdam tot Limburg en van Friesland tot Zeeland. Er is een transitiebeweging van onderop gaande, die met de week krachtiger wordt. Deze beweging van onderop wordt de komende jaren een belangrijke verandermacht en botst met de gevestigde orde van bovenaf, die probeert deze beweging te remmen. Volgens Rotmans worden de komende jaren heftig en turbulent, waarbij de overheid een nieuw, passend antwoord moet vinden op de verandermacht van onderop vanuit de samenleving.

 

Meer informatie over boek vindt u hier.

Onze samenleving bevindt zich op een kantelpunt. Op zo’n moment is de maatschappij instabiel en kwetsbaar voor verstoringen, maar wordt de deur voor radicale veranderingen geopend. Een maatschappelijk systeem geeft op een kantelpunt zelf signalen af, maar die worden lang niet door iedereen herkend. Dit is vergelijkbaar met het oog van de orkaan: in het oog is het windstil en onbewolkt, buiten het oog raast de storm. Afhankelijk van waar je staat, ervaar je de stilte of de storm. Veel mensen zien de storm die door de samenleving raast nog niet en staan als het ware in het oog van de orkaan. Het is een kwestie van tijd voordat ze het gaan inzien en ervaren. Dit boek draagt bij aan de bewustwording hiervan.

In ‘In het oog van de orkaan’ laat Jan Rotmans zien hoe transities - ingrijpende en onomkeerbare kantelingen van systemen in de samenleving - tot stand komen en hoe deze kunnen worden ‘gestuurd’ naar een duurzamere samenleving. Tevens geeft hij een inspirerende toekomstvisie voor Nederland 2050: vooruit naar vroeger. Hoe zou een duurzame samenleving er over pakweg veertig jaar uitzien?

Over de auteur
Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Hij is oprichter van ICIS, onderzoeksinstituut DRIFT en stichting Urgenda. Jan Rotmans is wetenschappelijk nieuwsgierig en maatschappelijk gedreven, professor en progressor, friskijker en dwarsdenker, koploper en kantelaar.

Schrijf u hier in voor de lezing.
Graag tot ziens op zaterdag 26 januari 2013 om 14.30 uur bij selexyz donner in Rotterdam!


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.