KopStaart-Praktijkboek helpt bij energiezuinige nieuwbouw van woningen

dinsdag 20 december 2011 585x gelezen

BOXTEL, dinsdag 20 december 2011 – Vanaf vandaag is het ‘KopStaart-Praktijkboek – Voor een gezonde kwaliteitsslag in de energiezuinige nieuwbouw van woningen’ beschikbaar. Dit boek behandelt de KopStaart-aanpak, een methode van het Lente-akkoord waarmee woningontwikkelaars de kwaliteit van nieuwbouwhuizen bewaken. Het KopStaart-Praktijkboek bevat twintig praktische aandachtspunten om de kwaliteit van gezonde, energiezuinige woningen van het begin tot het einde van het bouwproces te borgen.

Bouwkwaliteit garanderen en realiseren

In de hedendaagse markt kunnen ontwikkelaars zich onderscheiden door energiezuinige en gezonde woningen te garanderen en met de juiste bouwkwaliteit af te leveren. Hoe kunnen zij ervoor zorgen dat deze bouwkwaliteit daadwerkelijk gerealiseerd wordt? Het KopStaart-Praktijkboek beschrijft verschillende procesvoorbeelden, die concreet leiden tot kwaliteitsborging van energiemaatregelen. Deze voorbeelden, rechtstreeks uit de dagelijkse bouwpraktijk, laten zien hoe professioneel opdrachtgevers de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun eindproduct: comfortabele, gezonde energiezuinige woningen die aansluiten bij de wensen van de klant. Daarnaast zijn contactgegevens en links (o.a. via QR-codes) naar handige contractvoorbeelden, toetsen en lijstjes opgenomen. Hierdoor raakt de lezer geïnspireerd om de KopStaart-aanpak ook in de praktijk te brengen.

 

Communicatie als toverwoord

Meindert Smallenbroek, directeur Stad en Bouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mocht op 1 december j.l. het eerste exemplaar van het KopStaart-Praktijkboek ontvangen. Smallenbroek: “Het toverwoord in dit praktijkboek is communicatie: tussen de bouwende partijen, tussen de bouwer en de koper. Hierin is nog een wereld te winnen. Lees het Praktijkboek daarom niet alleen, maar gebruik het ook. Dan hoop ik over vijf jaar te kunnen zien dat er daadwerkelijk iets is veranderd.”

 

Claudia Bouwens, programmaleider Kennisoverdracht Lente-akkoord: “We hebben mooie ambities in een moeilijke markt. De koper wil een zuinige, comfortabele, betaalbare woning en kwaliteit. Daarom hebben we het Lente-akkoord verrijkt met aandacht voor de klantwensen en de opleveringskwaliteit. Ontwikkelaars moeten de verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van het eindproduct, leveren wat ze beloven. De KopStaart-aanpak is hierbij een goede leidraad. Het nieuwe Praktijkboek laat voorbeelden zien van succesvolle bouwprocessen en -aanpakken.”

 

Het boek is voor € 14,95 te bestellen via www.aeneas.nl/KopStaart. Daarnaast is de interactieve pdf vanaf 9 januari a.s. gratis te downloaden via www.lente-akkoord.nl/KopStaart.

 

Boekspecificaties

Titel:

KopStaart Praktijkboek – Voor een gezonde kwaliteitsslag in de energiezuinige nieuwbouw van woningen

Auteurs:

Christine Algera, Anne Elsen en Henk Bouwmeester

ISBN:

978-90-9026508-7

Aantal pagina's:

52

Verkoopprijs:

€ 14,95

Verschijningsdatum:

20 december 2011

Meer informatie of direct bestellen:

Klik hier

 

Over het Lente-akkoord

Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB, en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het Lente-akkoord wordt uitgevoerd door alle aangesloten projectontwikkelaars, bouwers en woningcorporaties in Nederland. www.lente-akkoord.nl

 

Over Uitgeverij Æneas

Æneas is een onafhankelijke uitgeverij sinds 1993. Æneas bouwt aan een consistent fonds van multimediale vakinformatie voor de bouw- en energiewereld. De uitgeverij streeft naar een A-merkstatus van haar producten. Een gemeenschappelijke factor in het fonds en de bedrijfsvoering is maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. www.aeneas.nl

Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.