Jan Rotmans publiceert ‘In het oog van de orkaan – Nederland in transitie’

Boek wordt gepresenteerd en gesigneerd op Energievakbeurs 2012

maandag 1 oktober 2012 1433x gelezen

BOXTEL, maandag 1 oktober 2012 – Op 9 oktober a.s. publiceert Jan Rotmans ‘In het oog van de orkaan – Nederland in transitie’ bij Uitgeverij Æneas. Dit boek verhaalt over de uiteenlopende transitieprocessen die zich in Nederland afspelen; van de zorg tot de bouw en van energie tot voedsel, van Rotterdam tot Limburg en van Friesland tot Zeeland. Het boek laat zien hoe tran­sities tot stand komen en hoe deze kunnen worden ‘gestuurd’ naar een duurzamere samenleving. Tevens bevat het een inspire­rende toekomstvisie voor Neder­land in 2050: vooruit naar vroeger. Hoe zou een duurzame samenleving er over pakweg veertig jaar uitzien?

Onze samenleving bevindt zich op een kantelpunt. Op zo’n moment is de maat­schappij instabiel en kwetsbaar voor versto­rin­gen, maar wordt de deur voor radicale verande­ringen geopend. Een maatschap­pelijk systeem geeft op een kantelpunt zelf signalen af, maar die worden lang niet door iedereen herkend. Dit is vergelijkbaar met het oog van de orkaan: in het oog is het windstil en onbewolkt, buiten het oog raast de storm. Afhankelijk van waar je staat, ervaar je de stilte of de storm. Veel mensen zien de storm die door de samenleving raast nog niet en staan als het ware in het oog van de orkaan. Het is een kwestie van tijd voordat ze het gaan inzien en ervaren. Dit boek van Jan Rotmans draagt bij aan de bewustwording hiervan.

 

Presentatie en signeersessie

‘In de oog van de orkaan’ wordt officieel gepresenteerd op dinsdag 9 oktober a.s. tijdens de Energievakbeurs 2012. Onder leiding van auteur Jan Rotmans en Eva-Marije Smit debatteren deskundigen uit de energie­wereld, bouw, gezondheidszorg, voedings­middelenindustrie en gebiedsontwikkeling over de thematiek van het boek. Dit debat vindt plaats van 13.30 uur tot 15.00 uur in het Energietheater (06.B065). Na afloop zal Jan Rotmans zijn boe­ken signeren in de stand van Uitgeverij Æneas (5.C.043) en bent u van harte welkom op een feestelijke borrel ter gelegenheid van de ver­schij­ning van ‘In het oog van de orkaan’.

 

Boekspecificaties

Titel:                            In het oog van de orkaan

Ondertitel:                    Nederland in transitie

Auteur:                         Jan Rotmans

Verschijningsdatum:      9 oktober 2012

ISBN:                           978-94-6104-026-8

Aantal pagina's:            270

Formaat:                      17 x 24 cm

Uitvoering:                    full colour

Afwerking:                    genaaid gebonden

Prijs:                            € 29,95 (incl. btw)

Meer informatie: http://www.aeneas.nl/inhetoogvandeorkaan


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.