Eerste exemplaar ‘Een te grote kist bananen’ voor Minister Cramer

donderdag 17 september 2009 Ellen van Brummelen 356x gelezen

Minister Jacqueline Cramer (VROM) nam op Duurzame Dinsdag 1 september het eerste exemplaar in ontvangst van het boek ‘Een te grote kist bananen’. Auteur Eric Schoones mocht het boek overhandigen tijdens een drukke bijeenkomst in de oude zaal van de Tweede Kamer in Den Haag. 'Een prachtig en inspirerend boek', reageerde de minister oprecht.

Foto: John Thuring

Foto: John Thuring

Duurzame Dinsdag is de dag dat de samenleving met antwoorden komt. Dat deed auteur Eric Schoones denken aan twee uitspraken die hij in zijn boek mocht optekenen: ‘Aan Ruud Lubbers die zich erover verbaast dat we voor antwoorden steeds meer naar het torentje van Balkenende zijn gaan kijken, en aan Jan Terlouw die vragen sowieso veel mooier vindt dan antwoorden. Vragen stellen, daarover gaat dit boek. Ik prijs me gelukkig dat ik die vragen mocht stellen in gezelschap van 35 inspirerende en gepassioneerde denkers over het milieu,’ sprak Schoones tegenover een volle zaal met vele prominenten, Kamerleden, ondernemers en opiniemakers.

 

Cramer is één van de geïnterviewden in het boek. Zij had met Schoones een buitengewoon geanimeerd geprek over haar leven voor het milieu. De afgelopen dertig jaar maakte ze alle pieken en dalen van belangstelling voor het milieu mee, en ze concludeert in het boek: ‘Ik heb geleerd dat we er met alleen rekensommen niet zullen komen. We hebben inspiratie en persoonlijke betrokkenheid van mensen nodig.’ Een boodschap die ze tijdens haar speech op Duurzame Dinsdag graag nog eens onderstreepte door het boek aan te bieden aan alle aanwezigen.

 

Meer informatie over het boek vindt u op: www.eentegrotekistbananen.nl


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.