CUR-Aanbevelingen voortaan alleen online beschikbaar

maandag 5 december 2011 474x gelezen

BOXTEL, maandag 5 december 2011 – Deze maand zijn drie herziene CUR-Aanbevelingen verschenen. Het gaat om Aanbevelingen over colloïdaal beton (18), polypropyleenvezels (42) en inspectie en onderzoek (72). Met de publicatie van deze versies komen de eerder verschenen versies te vervallen. De CUR-Aanbevelingen zijn vanaf nu enkel online beschikbaar.

In CUR-Aanbevelingen wordt veelvuldig verwezen naar normen en vaak worden voor specifieke onderwerpen aanvullende eisen gesteld. Bij CUR-Aanbevelingen op betongebied waren dat vooral de normen voor toeslagmaterialen (NEN 5905), betontechnologie (NEN 5950), de berekening van betonconstructies (NEN 6720) en de uitvoering van betonconstructies (NEN 6722). Met de invoering van Europese normen in Nederland (NEN-EN) worden de oorspronkelijke Nederlandse normen (NEN) ingetrokken. Dit houdt in dat CUR-Aanbevelingen aan de nieuwe normen moeten worden aangepast.

 

In het verleden verschenen CUR-Aanbevelingen in printvorm ondermeer bij vakblad Cement, maar vanaf heden worden deze enkel online uitgegeven bij Uitgeverij Æneas. Het is mogelijk om een losse Aanbeveling te kopen, maar ook een abonnement behoort tot de mogelijkheden. De CUR-Aanbevelingen waren al beschikbaar voor Cement online-abonnees. Zij kunnen nu net als overige geïnteresseerden terecht op www.cur-aanbevelingen.nl.

 

Binnenkort verschijnen nog twee herziene versies van CUR-Aanbevelingen over ontwerpen van elastisch ondersteunde betonvloeren en -verhardingen (36) en vijzelen en schuiven (68).

 


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.