CUR-Aanbeveling over metselwerkgranulaat aangepast aan nieuwe normen

Herziene versie CUR-Aanbeveling 5 verschenen

maandag 15 juli 2013 411x gelezen

BOXTEL, maandag 15 juli 2013 – Vorige week is een herziene versie van CUR-Aan­be­ve­ling 5 verschenen. CUR-Aanbeveling 5:2013 behandelt metselwerkgranulaat als toe­slag­materiaal voor beton en doet de eerste versie uit 1984 vervallen. De Aanbeveling is zowel online als op papier beschikbaar via www.cur-aanbevelingen.nl.

CUR-Aanbeveling 5:2013 geeft regels voor de toepassing van metselwerkgranulaat als toeslagmateriaal in beton en bevat aanduidingen en regels voor de keuring van partijen metselwerkgranulaat. Deze Aanbeveling, die al sinds 1984 op de markt is, is nu aangepast aan de nieuwe Europese normen op betongebied.

 

Deze CUR-Aanbeveling is bedoeld om de toepassing mogelijk te maken van metselwerkgranulaat als vervanger van primaire toeslagmaterialen. Daarmee wordt hergebruik van materialen die vrijkomen bij sloop en renovatie gestimuleerd. Dit draagt bij aan een sluitende kringloop van materialen in de bouw.

 

Bekijk meer informatie over CUR-Aanbeveling 5:2013 of ga direct naar de online versie.

 

CUR-Aanbevelingen

CUR-Aanbevelingen geven marktpartijen de mogelijkheid om af te spreken hoe om te gaan met de toepassing van een bepaald materiaal. De documenten voorzien in de behoefte aan spelregels om praktijkervaring op te kunnen doen met nieuwe materialen of technieken. Een CUR-Aanbeveling kent een vast omschreven onderwerp en toepassingsgebied, waardoor het gebruik tot bepaalde toepassingen kan worden beperkt. CUR-Aanbevelingen worden sinds 2011 in opdracht van CUR uitgegeven door Uitgeverij Æneas. Het is mogelijk om een losse Aanbeveling te kopen in pdf of op papier of om een abonnement op alle Aanbevelingen af te sluiten op www.cur-aanbevelingen.nl. Voor abonnees op Cementonline zijn de Aanbevelingen een jaar lang gratis toegankelijk via www.cementonline.nl.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.