CUR-Aanbeveling over akoestisch doormeten funderingspalen geactualiseerd

Herziene versie CUR-Aanbeveling 109 verschenen

woensdag 10 juli 2013 313x gelezen

BOXTEL, woensdag 10 juli 2013 – Vandaag is een herziene versie van CUR-Aanbeveling 109 verschenen. CUR-Aanbeveling 109:2013 behandelt het akoestisch doormeten van betonnen funderingspalen en doet de eerste versie uit 2007 vervallen.  De Aanbeveling is zowel online als op papier beschikbaar via www.cur-aanbevelingen.nl.

De eerste versie van CUR-Aanbeveling 109 “Akoestisch doormeten van betonnen funderingspalen” is verschenen in 2007. De Aanbeveling geeft richtlijnen voor het akoestisch doormeten van betonnen funderingspalen ten aanzien van meetapparatuur, uitvoering, interpretatie en rapportage. Met deze methode kunnen mogelijke afwijkingen in de kwaliteit van geheide palen worden vastgesteld.

 

Ervaringen met akoestisch doormeten funderingspalen verwerkt in nieuwe Aanbeveling 109:2013

In de afgelopen jaren is ruime ervaring opgedaan met de toepassing van deze Aanbeveling en is de meetmethode verder ontwikkeld. Deze ervaringen zijn verwerkt in de nieuwe versie van de CUR-Aanbeveling. Hierdoor sluit het gebruik van deze Aanbeveling naadloos aan op de huidige praktijk van het akoestisch doormeten van betonnen funderingspalen.

 

Bekijk meer informatie over CUR-Aanbeveling 109:2013 of ga direct naar de online versie.

 

CUR-Aanbevelingen

CUR-Aanbevelingen geven marktpartijen de mogelijkheid om af te spreken hoe om te gaan met de toepassing van een bepaald materiaal. De documenten voorzien in de behoefte aan spelregels om praktijkervaring op te kunnen doen met nieuwe materialen of technieken. Een CUR-Aanbeveling kent een vast omschreven onderwerp en toepassingsgebied, waardoor het gebruik tot bepaalde toepassingen kan worden beperkt. CUR-Aanbevelingen worden sinds 2011 in opdracht van CUR uitgegeven door Uitgeverij Æneas. Het is mogelijk om een losse Aanbeveling te kopen in pdf of op papier of om een abonnement op alle Aanbevelingen af te sluiten op www.cur-aanbevelingen.nl. Voor abonnees op Cementonline zijn de Aanbevelingen een jaar lang gratis toegankelijk via www.cementonline.nl.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.