CUR-Aanbeveling 116 verschenen

Nieuwe CUR-Aanbeveling over AEC-granulaat als toeslagmateriaal voor beton

dinsdag 30 oktober 2012 402x gelezen

BOXTEL, dinsdag 30 oktober 2012 – Vanaf heden is er een nieuwe CUR-Aan­be­ve­ling beschikbaar: ‘AEC-gra­nu­laat als toeslagmateriaal voor beton’. Deze CUR-Aanbeveling 116 verschaft gebruikers van AEC-granulaat informatie over de consequenties van gedeeltelijke vervanging van traditioneel toeslagmateriaal door AEC-granulaat. De CUR-Aanbeveling is zowel online als op papier beschikbaar via www.cur-aanbevelingen.nl.

AEC-granulaat

De bodemas die traditioneel vrijkomt bij afval­ener­gie­cen­tra­les (AEC) kan door een bewerking geschikt worden ge­maakt voor de ongebonden toepassing in grond- en we­gen­bouw­kundige werken (AEC-bodemas). Door aanvullende bewerking kan deze AEC-bodemas geschikt worden ge­maakt voor toepassing als toeslagmateriaal voor beton (AEC-granulaat). CUR-Aanbeveling 116 bevat aanvullende regels op basis waarvan AEC-granulaat kan worden toe­ge­past als gedeeltelijke vervanging van grind of als ge­deel­te­lijke vervanging van zand én grind in niet-voor­ge­span­nen beton.

 

Achtergrondrapport

CUR-Aanbeveling 116 is gebaseerd op onderzoek naar betontechnologische, constructieve en duur­zaam­heids­as­pec­ten van beton met AEC-granulaat. De resultaten van dit onderzoek zijn weergegeven in CUR-rapport 234 ‘AEC-granulaat als toeslagmateriaal voor beton’.

 

Meer informatie over CUR-Aanbeveling 116 vindt u hier: www.cur-aanbevelingen.nl/nieuws/deze-maand-in-het-blad/cur-aanbeveling-116-2012.298242.lynkx. Hier vindt u ook meer informatie over CUR-rapport 234 en het CUR-pakket ‘AEC-granulaat als toeslagmateriaal voor beton’.

 

CUR-Aanbevelingen

CUR-Aanbevelingen geven marktpartijen de mogelijkheid om af te spreken hoe om te gaan met de toepassing van een bepaald materiaal. De documenten voorzien in de behoefte aan spelregels om praktijkervaring op te kunnen doen met nieuwe materialen of technieken. Een CUR-Aanbeveling kent een vast omschreven onderwerp en toepassingsgebied, waardoor het gebruik tot bepaalde toepassingen kan worden beperkt. CUR-Aanbevelingen worden sinds 2011 in opdracht van CUR uitgegeven door Uitgeverij Æneas. Het is mogelijk om een losse Aanbeveling te kopen in pdf of print of om een abonnement op alle Aanbevelingen af te sluiten op www.cur-aanbevelingen.nl. Voor abonnees op Cementonline zijn de Aanbevelingen gratis toegankelijk op www.cementonline.nl.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.