Adviestool Renoveren A+ online

woensdag 26 juni 2013 323x gelezen

BOXTEL, woensdag 26 juni 2013 – Het renoveren van bestaande woningen naar label A+ loont, ook op grote schaal. Om te komen tot grootschalige renovatie naar A+ is de adviestool Renoveren A+ ontwikkeld. Deze gratis internetapplicatie toont aan dat renoveren naar A+ of A verrassend vaak binnen handbereik ligt. De adviestool wordt gratis aangeboden op www.renda.nl/renoverenaplus.

De adviestool Renoveren A+ is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, Essent, Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs en Saint-Gobain en wordt uitgegeven door renda, kennisplatform bestaande bouw. Het laat zien welke maatregelen nodig zijn en overtuigt verhuurders van de haalbaarheid. Daarnaast maakt de tool kosten, financieringsmogelijkheden en consequenties voor de bedrijfsvoering inzichtelijk. Op basis van de uitkomsten kunt u direct aan de slag.

 

Renoveren A+ geeft op basis van de bestaande uitgangsposities oplossingsrichtingen en maatregelen om een bepaalde energieambitie te behalen (energielabel). De beperking van de energievraag is hierbij een van de voornaamste uitgangspunten. Naast de resultaten voor de jaarlijkse energiebesparing met Renoveren A+ zijn tevens financieringsmogelijkheden en aandachtspunten (bouwkundig, installaties, bouwfysisch) gegeven om de ambitie te realiseren.

 

Naast de standaard uitgangspunten (defaultwaarden) die de tool hanteert, kan de gebruiker hiervan afwijkende keuzes maken. Hierbij wordt inzichtelijk gemaakt wat de gevolgen zijn van bijvoorbeeld het minder of niet isoleren van een bepaald constructieonderdeel (gevel, dak, vloer) op het te behalen energielabel.

 

De adviestool en meer informatie daarover is te vinden op www.renda.nl/renoverenaplus.


Reacties

Reacties

Geef uw reactie

Wij horen graag van u.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Aeneas Media is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.aeneas.nl - alle rechten voorbehouden.